El Consorci Sanitari del Maresme i Eurecat han desenvolupat un prototip de protecció integral que fa servir tecnologia tèxtil 3D per prevenir úlceres per pressió en pacients que es troben enllitats. La idea és atacar una afecció que genera dolor al pacient, fa que estigui més temps hospitalitzat i hi ha risc d'infecció que pot evolucionar en conseqüències més greus. Es calcula que el 60% dels casos de les úlceres per pressió té origen als hospitals.

Sota el nom de 3D-Integfoot, aquest prototip pensat per al peu del pacient ha estat ideat pel cirurgià vascular de l'Hospital, Jesús Alós, que buscava oferir una protecció integral de fàcil ús en el tractament i prevenció de les úlceres per evitar possibles efectes secundaris. La recerca s'ha fet de part de la Unitat Tecnològica de Teixits Funcionals d'Eurecat i ha inclòs un estudi d'usabilitat validat amb trenta pacients de l'Hospital. 

El projecte va ser seleccionat i impulsat pel programa Caixaimpulse de la Fundació "La Caixa" i Caixa Capital Risc i l'estudi fet sobre la seva eficàcia conclou que no el 3D-Integfoot no produeix picor, ni sudoració, dolor o sensació d'opressió en més del 93% dels casos.

3d integfoot1