Els barris de Cirera i Molins comptaran amb un nou Centre d’Atenció Primària (CAP). Es construirà just al costat de l’actual, al qual substituirà perquè des de fa temps que ha quedat petit per atendre el nombre de veïns que viuen en aquest sector de la ciutat. El CAP s’emplaçarà a la ronda Frederic Mistral amb carretera de Cirera, i ja s'han realitzat els primers tràmits per a fer-ho possible. Es tracta de les modificacions puntuals del Pla de millora urbana i del Pla especial d’equipaments Mataró-Nord, aprovades al Ple del 8 del maig i ratificades per la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

Les associacions veïnals de la zona reclamaven que s’ampliés l’edifici actual enlloc de construir-ne un de nou, ja que consideraven que així s’optimitzarien costos i no es deixaria un equipament buit a la ciutat, com temen que passarà amb el vell CAP quan se’n faci un de nou. Però el departament de Salut ho ha desestimat en considerar que arrossegaria mancances funcionals, i opta per construir un nou equipament colindant a l’actual.

El nou edifici tindrà tres plantes i una superfície de 1.700 m2. Al seu voltant es generarà un nou espai públic , per facilitar tant l’accés a l’equipament sanitari com al futur parc que el planejament del sector preveu entre la carretera de Cirera, la ronda Frederic Mistral i l’Escola Marta Mata. La construcció del nou CAP obligarà a traslladar les Pistes de petanca Cirera, que està previst reubicar entre les rondes de Sant Oleguer i de Frederic Mistral. Per poder fer el CAP s’ha modificat el Pla de millora urbana del sector, en el qual es manté la construcció d’un equipament de barri dins del futur parc. La modificació comporta que el futur equipament es traslladi més a l’oest, per deixar un espai lliure davant l’escola. Els usos d’aquesta edificació estan per determinar. El sector, a l’entorn de l’antiga fàbrica de l’Abanderado, preveu la construcció de més de 600 habitatges, però ha patit nombrosos endarreriments ja que els promotors privats no es decideixen a iniciar les construccions.

Mentre no es construeix el nou CAP, l’actual s’ampliarà de manera provisional amb mòduls prefabricats. A partir de gener del 2020, comptarà amb 4 consultes més i una sala d’espera. Amb l’ampliació, aquest centre del Consorci Sanitari del Maresme, comptarà amb una plaça més de medicina familiar, 20 hores més d’infermeria i 18 hores més d’atenció. Aquesta mesura és provisional mentre s’avança en els tràmits per a la construcció del nou equipament sanitari. Aquests mòduls s’instal·len en la part posterior del centre actual i suposaran una ampliació dels serveis sanitaris amb 4 consultes més i una sala d’espera.