L’Adam Roca és un emprenedor mataroní que ha fundat La República, la primera immobiliària “ètica i independentista”. L’objectiu és treballar amb aquest nou model d’empresa centrant-se tant en les bones pràctiques professionals amb un fort component ètic com en destinar els beneficis anuals a causes socials, mediambientals i independentistes. Després de treballar durant dos anys en el sector immobiliari, l’Adam ha creat el seu projecte el qual tot just porta un parell de setmanes en funcionament. 

El seu impulsor tenia ganes de fer “un projecte meu” i va deicidir, després d’alguns anys dins del món de la immobiliaria, animar-se amb aquesta iniciativa tot just compta amb dues setmanes de vida.

El concepte independentista pot xocar dins del món de la immobiliària, però Roca explica que els beneficis que s’obtenen de l’activitat comercial aniran destinades a “causes socials, mediambientals i de suport a la república catalana”. “Volem fer un servei de proximitat, sense la necessitat de tenir en cartera molts immobles, sinó de tenir 15 o 20 propietats a l’any i poder-los treballar amb més dedicació”, afegeix. Tot això sota la filosofia de les tres P, que segons ell són “persones, país i planeta”.

Com definiries el projecte?
ÉS una immobiliària ètica, ecologista i independentista que vol treballar des de la proximitat. Intento que el primer dia la persona sàpiga tot el procés de comercialització de la vivenda, que no hi hagi sorpreses sobre la marxa. La clau és l’assessorament molt potent. Vetllem pels interessos tant dels venedors com dels compradors, volem treballar amb pràctiques ètiques.

Creus que aquest matís independentista pot tenir repercussions?
Molta gent ja m’ha criticat a les xarxes socials. Jo respecto les opinions de tothom, ningú està obligat a treballar amb nosaltres i penso que hi ha mercat per tothom. Nosaltres oferim un servei de qualitat, professional, som transparents en les formes i apliquem certes polítiques de immobiliària ètica que van més enllà de la inversió dels projectes dels beneficis. 

I per què no quedar-se només en ètica i ecologista?
Ho faig perquè sóc independentista, crec que una de les coses a corregir en el país és la situació política i crec que s’han de donar passos per construir una República Independent Catalana i vull ajudar fent petits gestos amb el meu projecte.

La situació del sector a Mataró no és senzilla.
No m’agradaria tenir la sensació que amb la meva feina contribueixo a inflar els preus. Jo si treballo una propietat és perquè crec que és vendible i que no estic inflant el preu de l’habitatge. Ara mateix és un bon moment tant per comprar com per vendre. 

Creus que parlar d’ètica pot semblar un atac a altres immobiliàries?
Quan dic que som una immobiliària ètica no dic que les altres immobiliàries no tinguin unes bones pràctiques ètiques. Sí que hi ha pràctiques que no m’agraden però no estic dient que tota la gent del sector immobiliari de Mataró tingui unes males pràctiques. Jo vull fer les coses a la meva manera, em comprometo amb una sèrie de coses i a més a més els beneficis empresarials els vull destinar a bones causes.