Un dels grans projectes colaterals que té Mataró amb la renovació de la xarxa ferroviària és el de les esculleres. Adif va anunciar a principis d’any que volia protegir millor les línies de tren que passen per Mataró i que pateixen incidències quan hi ha un temporal. El projecte de l’empresa pretenia reforçar l’escullera a la zona entre Mataró i Cabrera, però l’Ajuntament demana quelcom més ambiciós: crear una nova senda urbanitzada amb paviment, il·luminació, jardineria i mobiliari urbà. D’aquesta manera es podria “connectar l’anella verda de Mataró amb la via marítima del Maresme que connecti tota la comarca amb Barcelona”. “una senda davant del mar que ara és impossible perquè es talla a l’alçada del Carrefour de Cabrera”.

Poder connectar a peu Barcelona amb Mataró depèn de reparar dues esculleres i fer-les aptes per passar-hi; la proposta inicial d’Adif és només arreglar-les en clau de seguretat

Actualment, aquesta via es pot resseguir des de Barcelona fins a Cabrera, passant per Montgat, El Masnou, Vilassar de Mar i Cabrera. La idea és donar-li continuïtat fins a Mataró i seguir cap a l’altra costat, on també hi ha un tram que s’hauria de protegir a la costa entre Mataró i Sant Andreu de Llavaneres. Això permetria connectar, a peu, Barcelona fins a Canet de Mar resseguint la costa.

El projecte de Mataró contempla també crear un viaducte per a vianants just passat la Procter and Gamble que permeti enfilar cap amunt per seguir l’anella verda de la ciutat.