El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme ja ho té tot a punt per a les 23es jornades gastronòmiques del Plat de Mataró, el conformat per pèsols amb sèpia i patates, i que comptaran amb la participació de 10 restaurants de la ciutat. Els restaurants són: Caminetto, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea), Panoràmic Laietània i Garlic, tots ells de Mataró. Aquesta cita, clau en la gastronomia local, forma part de les jornades dels Pèsols del Maresme que se celebren durant la primavera. 

Aquest any l’acte de inici de les Jornades del Plat de Mataró se celebra a l’Escola de Restauració i  Cambreria de Mataró, propietat del Gremi. Durant l’acte el professor de cuina Enric Barrull i els seus alumnes  elaboraran la recepta del Plat de Mataró, servint posteriorment un tast als assistents.

A l’acte, a banda del president del Gremi, Enric Bartrés, hi assistiran el president del Consorci de Turisme, el President del Consell comarcal, l’alcalde de Mataró i la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Mataró i d’altres  personalitats.

20 anys de foment de productes de proximitat

Al  llarg dels darrers vint anys el Gremi d’Hostaleria del Maresme amb seu a Mataró s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta manera hem col·laborat  àmpliament en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.