Quan els turistes escullen Mataró per passar uns dies de les seves vacances ho fan per tres motius: la tranquil·litat de la ciutat, l'encant de les platges de la zona i la fàcil accessibilitat amb Barcelona en transport públic. Convençuts de trobar la tranquil·litat i el descans que desitgen, la majoria opten per la capital del Maresme com a alternativa a fugir de les aglomeracions de les grans ciutats, a més d'estalviar-se els alts preus d'aquestes.

"Mataró és un punt clau entre Barcelona i la Costa Brava", expliquen des de l'hotel NH Ciutat de Mataró, on creuen que el punt fort del seu èxit és la fàcil accessibilitat a aquestes sense haver de gastar-se els seus preus. "Tenim platges molt boniques, els turistes poden passejar tranquil·lament sense aglomeracions i tenen la garantia de no haver de pagar els alts preus de Barcelona i Costa Brava", apunten.  I és que els turistes que arriben a la ciutat gaudeixen de les platges d'aquí i també de la connexió amb Barcelona. A l'hotel Ibis el defineixen com "un turista que busca la platja i les visites culturals a Barcelona".

Colin i la seva dona han vingut des de Londres per a passar nou dies de les seves vacances a Mataró, allotjats a l'hotel Atenea. Ells, a més d'agafar el tren per anar a visitar Barcelona, han quedat molt contents amb el que ofereix la capital del Maresme com a ciutat turística: "És una ciutat bonica, amb una platja magnífica al costat i un bonic centre històric on poder passejar tranquils". A més destaquen que "no hi ha molts turistes" i que "la gent d'aquí és molt amable".

Des del New Hotel Colon també saben de la importància d'estar a prop de Barcelona: "Estem a un pas, la connexió amb transport públic és perfecta i en 30 minuts estàs en ple centre de la ciutat sense problemes". També destaquen altres serveis i ofertes, des d'anar a passejar per la Roca Village, passar el dia a l'Illa Fantasia o gaudir de l'aventura del Bosc Vertical.

Bona platja i a prop de Barcelona
Françoise és una turista francesa que repeteix a la ciutat després de dos anys, i no li falten els motius. "Per a mi és una ciutat que està molt bé perquè no hi ha molta gent, puc agafar el tren i anar a Barcelona, la platja d'aquí és molt maca i a més la zona no és massa cara", explica, reconeixent que ve també per proximitat al seu país. El mateix han fet Jan i els seus amics, un grup de joves que arriben des d'Alemanya i es queden a Mataró durant dues setmanes: "Venim per gaudir de la platja de Mataró i les d'altres pobles del Maresme, i també visitar Barcelona".

De més lluny són l'Ana i la seva amiga. Mentre que una es va instal·lar a Barcelona fa ja uns anys, l'altra, que viu a Rússia, aprofita l'estiu per venir a visitar-la i escull l'hotel Ibis de Mataró. "Estic 5 dies de vacances aquí i vinc buscant el sol i la platja", comenta, afegint que "escullo aquesta ciutat perquè és més tranquil·la que altres llocs com per exemple Lloret de Mar".