Marxa per l'N-II al Maresme. Foto: Anonymous Catalonia
Marxa per l'N-II al Maresme. Foto: Anonymous Catalonia

Mobilitat complicada i serveis mínims en l'inici de la jornada de vaga a Mataró i el Maresme

L'N-II està tallada per les Marxes per la Llibertat i els transports públics a Barcelona es veuen afectats per la reducció d'horaris i els talls als carres de la capital

La vaga i aturada de país convocada per aquest divendres, dia 18 al conjunt de Catalunya està tenint els efectes esperats a Mataró i el Maresme. El tall de diverses carreteres i els serveis mínims en transports públics com Rodalies està afectant la mobilitat, especialment dels que es dirigeixen des de la comarca cap a Barcelona. Durant aquest divendres al matí s'han produit diversos talls per part de manifestants a l'N-II, per on passa la Marxa de la Llibertat en direcció a Barcelona. En canvi la C-32 no ha estat tallada, al contrari que en altres convocatòries de vaga similars.

Rodalies es troba en serveis mínims, el que implica un 50% dels trens previstos en hora punta i un 25% durant la resta de l'horari en la jornada d'avui. Els autobusos de Mataró a Barcelona, gestionats per Moventis, ofereixen els seus horaris habituals, però estan trobant diversos problemes a causa dels talls de carrers a Barcelona, quelcom que els obliga a canviar recorreguts i parades. 

La vaga està convocada per les organitzacions Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i Intersindical-CSC. Malgrat que oficialment està motivada per reivindicacions laborals, el motiu real de l'aturada és en protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés. Davant la previsió que molts treballadors municipals s'hi adheririen, l'Ajuntament de Mataró ha decretat serveis mínims, quelcom que afecta el funcionament de molts serveis municipals com ara oficines d'atenció ciutadana, centres cívics, casals de la gent gran, poliesportius o espais joves. La Policia Local i Mataró Bus ofereixen el seu servei habitual. 

Més enllà de l'Ajuntament, moltes escoles i instituts de la ciutat ja han anunciat que se sumaran a la vaga i han avisat a les famílies que hi haurà serveis mínims. Hi ha empreses que s'hi han adherit promovent un tancament patronal, entre elles grans cadenes de supermercats com Bonpreu-Esclat. Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no donen suport a la vaga. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive