Manifestants davant de l'ajuntament. Foto: R.Gallofré
Manifestants davant de l'ajuntament. Foto: R.Gallofré

"La resposta a la sentència només pot ser la reincidència"

Milers de persones es concentren davant l'Ajuntament en rebuig a les penes de presó per als líders del procés

Milers de persones van concentrar-se ahir dilluns al vespre davant l'Ajuntament, convocats per les entitats sobiranistes en protesta per la sentència del Tribunal Suprem que condemna a penes de presó d'entre 9 i 13 anys als líders polítics i socials del procés independentista.Una concentració massiva, com feia mesos que no es veia a la ciutat, i que va recordar l'ambient viscut a les protestes i convocatòries immediatament posteriors al referèndum de l'1-O. La indignació era manifesta entre els assistents, davant d'una sentència que consideren injusta i que no estan disposats a acatar.

Així ho van afirmar, com a mínim, els diferents discursos que es van sentir durant la concentració. Carles Estapé, president d'Òmnium Cultural al Maresme, va constatar que "la nostra resposta a la sentència només pot ser la reincidència". Esgrimint com a lema "ho tornarem a fer", va assegurar que continuaran en la mateixa línia "des del diàleg i la lluita no violenta". En aquest sentit, Òmnium ha iniciat una campanya d'autoinculpació massiva ja que consideren que tothom que ha participat en els moviments a l'entorn de l'1-O és tant (o tant poc) culpable com el líder de l'entitat, Jordi Cuixart, i els altres empresonats. 

Representants d'ERC i de Junts per Mataró van llegir la moció que presentaran al Ple reclamant que el consistori es posicioni contra l'empresonament dels líders del procés. Les dues formacions també han demanat un ple extraordinari que s'hauria de celebrar aquesta setmana de cara a forçar un debat i un posicionament conjunt de l'Ajuntament sobre aquesta qüestió. Rosa Maria Ros, representant d'ANC, va llegir un escrit de Jordi Sànchez, líder de l'organització, que reclamava "desbordar l'Estat amb luites pacífiques". Sànchez, condemnat a nou anys de presó, va constatar que "la independència, si persistim, arribarà". 

Els manifestants van reclamar la llibertat de Juli Cuéllar, el líder de la CUP detingut ahir dilluns a la tarda per presumpte atemptat a l'autoritat quan els Mossos desallotjaven a Mataró una manifestació en protesta contra la sentència.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive