Façana de l'Ajuntament de Mataró.
Façana de l'Ajuntament de Mataró.

L'Ajuntament de Mataró decreta serveis mínims per a la vaga d'aquest divendres

La vaga, vinculada a les protestes contra la sentència del Suprem, tindrà afectacions als serveis municipals, i també a les escoles i instituts i als transports públics

L'Ajuntament de Mataró ha decretat serveis mínims per a la vaga convocada per aquest divendres, dia 18 d'octubre. La vaga, convocada per les organitzacions Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i Intersindical-CSC, afectarà al funcionament de molts serveis municipals, tal i com apunten des del propi consistori. Està previst que el registre de documents i l’atenció ciutadana es garanteixi a l’OFIAC de la Riera, i que les escoles bressol municipals obriran com a mínim amb un terç de la plantilla.

 

El personal municipal assignat al Sistema Intern d’Atenció a Urgències (SIAU) estarà disponible per cobrir les eventualitats que sorgeixin fora de l’horari laboral La vaga pot afectar també al funcionament d’altres equipaments municipals (centres cívics, casals municipals de la gent gran, espais joves, poliesportius municipals, equipaments culturals, etcètera), que desenvoluparan la seva activitat habitual en funció de la disponibilitat de personal.

La Policia Local farà el servei ordinari. Pel que fa al transport públic, Mataró Bus té previst oferir el servei amb normalitat, tot i que els horaris es poden veure afectats per possibles manifestacions. PUMSA garanteix serveis mínims en tots els seus serveis (Oficina Local d’Habitatge, aparcaments de rotació, zona blava, grua, etc.).Per la seva banda, l’empresa municipal Aigües de Mataró només mantindrà el servei d’avaries en funcionament.

Més enllà de l'Ajuntament, moltes escoles i instituts de la ciutat ja han anunciat que se sumaran a la vaga i han avisat a les famílies que hi haurà serveis mínims. Serveis com el de Rodalies també es veurà afectat, amb reduccions del servei al 50% en hores punta i al 25% durant la resta de la jornada.

La vaga la promou l’Intersindical Alternativa de Catalunya, on hi ha sindicats com CATAC o USTEC. Sobre el paper, l’aturada es duu a terme “contra l’atac permanent a les classes treballadores i els serveis públics. Però darrere de la denúncia de les actuals condicions de treball, a ningú se li escapa que també es pretén que l’aturada sigui una mostra de rebuig a la sentència del Suprem. No és el primer cop que es realitza una vaga d’aquestes característiques a Catalunya.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive