-
-

V. B.

Jose Manuel López promet aplicar la ‘recepta García Albiol’ a Mataró

López, confirmat com a candidat del PP, s'emmiralla en l'alcalde popular de Badalona: 'ha complert tot el que va prometre'

Jose Manuel López és oficialment el candidat del PP a les eleccions municipals de Mataró. Tots ho donaven per fet però la setmana passada va ser confirmat definitivament pel comitè electoral del partit. D’aquesta manera, López repeteix com a alcaldable disposat a millorar els cinc regidors que va aconseguir l’any 2011. Per fer-ho, té molt clar en qui s’emmiralla: Xavier García Albiol, alcalde de Badalona, una figura controvertida i alhora un referent dins del partit. “En sóc molt fan”, assegura.

López promet aplicar la “recepta Albiol” si els mataronins li lliuren el ceptre d’alcalde. Quins són els ingredients? “Polítiques serioses, de ciutat i compromeses”i aplicar “mà dura amb la gent que no es comporta”. La recepta Albiol és particularment polèmica en àmbits com la seguretat i la convivència, i ha hagut d’entomar acusacions de racisme i de torpedinar la cohesió social. Però López defensa que l’edil badaloní, a qui defineix com “un bon amic”, ha lluitat perquè “la gent que no es fica amb ningú no passi por”. “Ningú pot dir que Albiol no hagi complert amb tot el que va prometre que faria, fins allà on ha pogut arribar”, constata el candidat del PP a Mataró. Més enllà d’aquests àmbits concrets, López també destaca que, amb Albiol, Badalona “és una ciutat que guanya per golejada a Mataró en promoció econòmica i comercial”.

Estabilitat contra "aventures"
A més, López assegura que votar el PP a Mataró és “votar una força política estable” ara que “ni la ciutat ni el moment que vivim està per aventures estranyes que no sabem on ens porten”. Es refereix així a noves formacions com Podem o Ciutadans, encapçalades per “gent sense experiència de gestió i dels quals no sabem si la seva prioritat real és Mataró”. El candidat del PP considera, en tot cas, que aquestes formacions són  “totalment legítimes”, i que la seva irrupció és fruit dels “errors comesos pels partits de tota la vida”, entre ells el seu. “Assumim tota la part de càrrega que comporta ser del PP, però també tot allò bo que ha fet des del Govern de l’Estat”, constata.

López reivindica que el govern de Mariano Rajoy és el que ha permès a ajuntaments endeutats com Mataró disposar de liquiditat. “Compleix amb els seus compromisos amb el consistori, cosa que contrasta amb el deute que té la Generalitat amb nosaltres”, assegura. El polític mataroní també ha destacat el paper clau que, segons ell, va jugar el govern central perquè els estafats per les preferents de Caixa Laietana i les accions Bankia  recuperessin els seus estalvis. “Per molt que diguin que Joan Mora és l’alcalde de les preferents, l’arbitratge am Bankia es va fer amb Madrid i més del 90% dels afectats han cobrat”.

Reactivació econòmica
El programa electoral del PP se centrarà en l’economia, amb fórmules per evitar que “Mataró segueixi estan per sota d’altres territoris en la certa reactivació generalitzada que estem vivint”. Assegura que els mataronins l’escolliran per “treure Mataró de la situacdió en que es troba” . López també promet “més transparència” a l’Ajuntament després d’un mandat “especialment opac”, i  millorar el comerç i la promoció de la ciutat. Pel que fa a possibles pactes postelectorals, que totes les previsions apunten que seran obligatoris per formar un govern estable en un consistori molt fragmentat, López considera que ara mateix és “una il·lusió” definir-los, però que ells, repeteix, són una “garantia d’estabilitat”. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive