L’Assemblea Local d’Esquerra Republicana a Mataró va escollir ahir dilluns al vespre Francesc Teixidó per encapçalar la llista de les properes eleccions municipals del 2019. Segons afirma el partit en un comunicat, Teixidó va exposar la voluntat de liderar, altre cop, el projecte republicà per la ciutat "amb il·lusió, amb l’experiència acumulada en els últims anys i amb la convicció de poder optar a l’alcaldia de Mataró".

Aquesta és la quarta vegada que Teixidó encapçalarà la llista d'ERC a les eleccions a Mataró. Ja va ser candidat als comicis de 2007 (dos regidors, i van entrar al govern tripartit), 2011 (sense representació) i 2015 (4 regidors, els millors resultats de la història del partit a Mataró). 

Es tracta del primer partit mataroní que anuncia qui serà el seu candidat per a les eleccions, que ha de celebrar-se d'aquí a un any (maig de 2019). Això no obstant, des d'ERC encara no s'ha descartat la proposta d'una candidatura unitària de les forces independentistes, tal i com està plantejant part del sobiranisme mataroní en una campanya, el manifest de la qual es presenta aquest proper 17 de maig. La presidenta local del partit, Anna Salicrú, va apuntar a Capgròs que “les llistes electorals no es tanquen fins aproximadament el mes de març de l’any que ve i per tant, es podrà parlar de tot i si ho creiem convenient, no ens tanquem a res”.