Asens, a Mataró. Foto:ACN
Asens, a Mataró. Foto:ACN

capgros.com/ACN

Asens proposa il·legalitzar el PP en un acte electoral a Mataró

El candidat dels comuns al Congrés es pregunta si és un partit "compatible amb la democràcia"

El candidat dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha proposat en un acte electoral a Mataró la il·legalització del PP perquè, com ha recordat, la llei de partits estableix que "quan una formació utilitza mitjans criminals o fins criminals ha de ser dissolta o declarada il·legal". Així, en la cita celebrada dissabte dia 13 al Casal l'Aliança, Asens ha defensat la seva il·legalització i s'ha preguntat si és un partit "compatible" amb la democràcia. Durant un míting a Mataró, el candidat ha remarcat que el PP "és el partit més corrupte d'Europa" i reivindicat que els comuns són "creïbles" per fer net les institucions. D'altra banda, Asens també s'ha adreçat als socialistes i ha assenyalat el seu líder, Pedro Sánchez, com a culpable "d'alimentar l'extrema dreta" perquè, segons ha considerat, no anar al debat electoral de TVE i assistir només a un debat amb Vox té aquesta conseqüència. "És un irresponsable", ha sentenciat.

Asens ha carregat durament contra el PP a l'acte de campanya a Mataró i els ha acusat d'haver utilitzat "mitjans o fins criminals" que mereixen la seva il·legalització, en especial pels casos oberts de corrupció que, com ha ironitzat, superen en nombre els diputats que el partit té al Congrés. Asens ha afegit que "no són casos aïllats" perquè, segons ha retret, la formació ha fet de la corrupció "un sistema de govern". En aquest sentit, ha reivindicat la seva candidatura com la que pot "fer net" i ha destacat la seva feina a l'ajuntament en matèria de transparència. "Hem construït un edifici de transparència, amb parets de vidre, hem obert portes i finestres i aixecat catifes", ha defensat, per després insistir que "ja n'hi ha prou" que les institucions siguin al servei de màfies i corrupció i de les portes giratòries. De la mateixa manera, també ha recordat que "cal que la gent estigui sempre atenta" perquè el poder és "intrínsecament dolent" i, per tant, cal una fiscalització de la seva feina.

Asens ha volgut dirigir les crítiques, també, al PSOE, i ha acusat Pedro Sánchez "d'alimentar" l'extrema dreta, en aquest cas per participar només a un debat electoral amb Vox. Amb questa decisió, el candidat creu que demostra que "no ha après la lliçó d'Andalusia" i l'acusa de voler que la gent "tingui por del tripartit de Colom". Així, ha assegurat que la seva candidatura és la que vol "aixecar l'esperança" que creu que venç a l'extrema dreta.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive