Ben poc ha durat la mesura de fer gratuït el servei de transport públic urbà i interurbà durant l'epidèmia de coronavirus. Des d'aquest divendres, dia 10 d'abril, el servei de Mataró Bus torna a ser de pagament. També recuperen les tarifes habituals la resta de serveis de transport. Això es deu a que ha finalitzat la restricció de mobilitat per als sectors no essencials acordada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), ara fa set dies.

El que no canvien són els horaris, que s'han adaptat a les freqüències estivals davant la gran davallada d'usuaris. Això implica que es continua mantenint la mateixa freqüència que els feines del mes d’agost (reducció del servei en un 33,47%) i els dissabtes passen a disposar de la mateixa oferta de diumenges i festius que suposa la reducció d’un 40,39% respecte un dissabte habitual. Diumenges i festius es manté l’oferta actual.

Aquesta oferta suposa una reducció ponderada del servei al llarg de la setmana d’un 32,19%. Quelcom que s'adhiu a la gran baixada del nombre d'usuaris durant aquests dies a causa del confinament, que comporta que durant gran part del dia els autobusos viatgin pràcticament buits. 

Normes de seguretat i higiene

També se segueixen aplciant les mateixes normes de seguretat i higiene de cara a evitar contagis de coronavirus. Els ciutadans usuaris han d’entrar per la porta del darrera, exceptuant els vehicles que porten la validadora a la part davantera; es redueix l’aforament dels vehicles a 1/3 de la seva capacitat; s’haurà de mantenir la distància de seguretat d’1 metre entre passatgers i no es vendran bitllets senzills ni en suport paper per evitar el contacte.