La Torre Barceló es perfila, i mai més ben dit, per començar-se a construir el més aviat possible. La Junta de Govern va aprovar aquesta setmana el nou pla de millora urbana de l'illa on ha d'anar l'edifici, per tal de desvincular-ne la seva construcció del nou accés del Port, que queda pendent de la proposta de nova estació presentada per l'Ajuntament a Adif. D'aquesta manera, la Torre ja pot seguir el procés habitua: aprovació provisional a mitjan de l'any vinent i, un cop la Generalitat doni llum verda, poder-se construir en els propers dos o tres anys.

El nou pla de millora permet als propietaris, tal i com explica Núria Moreno, regidora d'urbanisme, tirar endavant un projecte que amb el plantejament anterior (2009) era pràcticament enviable. Aquest canvi de plantejament serveix també per aportar canvis a la torre: es crearà un sòcol al peu de la torre amb un àrea comercial i d'oficines que tindrà 2.500 metres quadrats a primera línia de mar, i que ha de servir com a dinamitzador de la zona. L'edifici tindrà una forma més estilitzada i circular amb 22 pisos a una alçada màxima de 26 plantes, amb aparcaments d'habitatges soterrats. En total seran 16.000 metres quadrats de sostre residencial amb un màxim de 150 habitatges.

La nova estació i la N-II

El canvi serveix per separar la construcció d'aquesta promoció amb el pas soterrat cap al passeig marítim, que l'ajuntament vol que formi part del gran projecte de nova estació presentat a Adif i que durant l'any vinent s'hauria d'estudiar-ne la viabilitat. A més, la Torre Barceló és una primera pedra en la transformació de la zona, on s'espera també obtenir el traspàs de gestió de la N-II, que està en negociació amb la Generalitat, i les promocions de la zona d'Iveco-Pegaso. Tot plegat per construir una nova centralitat de la ciutat.

Moreno va explicar en una trobada amb periodistes que la seva prioritat era poder impulsar tot el sector, que depèn de diversos fronts, per connectar eixos tant importants com els estudiants, el centre de la ciutat i la connectivitat amb el mar.