L'Hospital de Mataró va haver de cancel·lar fins a sis operacions durant la segona setmana de gener per manca d'anestesistes. Diversos membres de l'equip van estar de baixa per motius diversos i això va obligar a tancar sis quiròfans. Tal i com expliquen des de l'Hospital de Mataró, el principal problema és que es tracta d'una especialitat en la que manquen especialistes, i això provoca que si hi ha baixes inesperades siguin difícils de cobrir. Tanmateix, assenyalen que va ser quelcom puntual. 

Des del Comitè de Treballadors, però, consideren que no es poden contractar més anestesistes perquè el Consorci està intervingut i no hi ha llibertat de gestió en la contractació per ser competitius. Quelcom, això sí, que fonts de l'Hospital han desmentit assegurant que no es tracta d'un problema de la intervenció. "És totalment fals, hi ha una manca d'especialistes en el sector i cobrir segons quines baixes puntuals costa de trobar; és un tema de disponibilitat, no de pèrdua d'autonomia", responen. 

L'alcalde, David Bote, va explicar a la seva pàgina de Facebook que "Elisabeth Ruiz, regidora del govern i representants dels Consistori ens van reunir dimecres amb el Gerent de l’Hospital de Mataró amb la intenció de conèixer de primera mà tota la informació de la situació actual del Servei d’urgències i també l’estat de les intervencions", tot i que no ha trascendit el resultat de la reunió.

Tal i com expliquen a El País, la manca d'anestesistes és quelcom que ve de lluny. "Falta formació d'anestesistes, places de residents i creixen els llocs on es necessiten", explica la delegada de Metges de Catalunya en aquest mitjà. Un dels grans problemes del sector és que una placa fixa en un hospital no és prou atractiu per atraure anesetesistes, entre d'altres coses per la sobrecàrrega de treball en espais com aquests hospitals.