El Cementiri dels Caputxins és el conjunt neoclàssic més important de la ciutat, un museu a l’aire lliure que, entre sepultures, panteons, mausoleus i escultures funeràries explica 200 anys de la història de Mataró. En aquest espai hi reposen les restes d’algunes de les personalitats més rellevants, com l’impulsor del primer ferrocarril, Miquel Biada; l’arquitecte, polític i historiador, Josep Puig i Cadafalch; el sindicalista Joan Peiró; els artistes Jaume i Jordi Arenas; l’arqueòleg Marià Ribas, el poeta Josep Punsola o el cantant Pere Pubill Calaf “Peret”, entre molts d’altres.

Aquest mes ha finalitzat una nova fase del Pla de rehabilitació de l'equipament, que ha afectat principalment als pòrtics i la capella. En concret, en els pòrtics s’han reforçat jàsseres de sustentació de les voltes que presentaven fissures; s’han refet els arrebossats i pintat les parets i les voltes; s’ha impermeabilitzat la coberta i s’ha pintat la façana dels mateixos; i se’ls ha fet una base de formigó i un nou paviment amb peces de granit. A la Capella s’ha pintat l’interior i exterior de la cúpula, s’ha impermeabilitzat i s’ha repassat la coberta.  A tot plegat s'hi suma la reconstrucció de l'escalinata principal realitzada l'any passat. Entre les obres de reforma de l’escalinata i les realitzades al 2018 s’han invertit 607.621,71 € (IVA inclòs). Els treballs es van adjudicar a Eurocatalana Obres i Serveis SL. 
Els treballs efectuats durant aquest any s’han centrat principalment en l’arranjament i impermeabilització dels pòrtics est i oest i de la cúpula de la Capella.