El Polígon Mata-Rocafonda de Mataró serà la seu del Parc Maresme Circular, promogut pel Consorci per al Tractament de REsidus Sòlids Urbans. Es tracta d'una gran aposta per l'economia circular, en forma d'equipament pioner al sud d'Europa, segons asseguren els seus impulors. L'economia circular, que s'emmarca dins de les grans apostes del Pla Estratègic Mataró 20/22, és un model econòmic i productiu que es basa en reduir tant l’ús de matèries primeres com la generació de residus, a partir del reaprofitament. 

L'edifici es construirà en una parcel·la de 18.000m2, i compta amb un pressupost de 5 milions d'euros. Les obres començaran a principis de l'any que ve i finalitzaran a la tardor. L'equipament també inclourà accoins d'economia circular adreçades a la ciutadania com ara serveis d’assessorament en autorreparació, formació i tallers de manteniment i reutilització de voluminosos, entre d’altres.

D i4vb4X4AAEwos

El projecte Maresme Circular té diferents objectius com la integració de sectors desfavorits, la creació de llocs de treball, convertir-se en un pol d’innovació i tecnològic en matèries de sostenibilitat i, en definitiva, ser el referent de l’economia circular del sud d’Europa.