Òmnium Mataró ha decidit atorgar la Distinció Òmnium 2016 a la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí. Segons expliquen en comunicat, amb aquest gest la Junta d'Òmnium vol "posar en valor la tasca que de forma tranquil·la, constant i callada realitzada al barri de Rocafonda". 

L'entitat es va crear amb l'objectiu de potenciar la convivència, l’amistat i l’ajuda mútua entre les dones del barri

Òmnium atorga anualment aquesta distinció a una persona o entitat que hagi contribuït significativament a la defensa de la llengua, la cultura o del país. El reconeixement d'enguany és per a una entitat creada com a part de l'associació de veïns de Rocafonda amb l'objectiu de potenciar la convivència, l’amistat i l’ajuda mútua entre les dones del barri. Mitjançant un munt de programes i iniciatives, la vocalia reuneix de forma regular un nombre molt important de veïnes promovent accions que enforteixen la cohesió social i el coneixement mutu de persones de procedències molt diverses.

Lliurament el 8 de juliol

La distinció es lliurarà divendres dia 8 a les 8 de la tarda a la seu d'Òmnium Cultural, i l'acte comptarà amb una xerrada a càrrec de Silvia Llanto i Soraya el Fahri sobre la situació de les dones nouvingudes a Catalunya.