L’Ajuntament i la SPAM han arribat a un principi d’acord perquè l’entitat segueixi gestionant el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) del carrer Galícia. En una reunió mantinguda ahir dimarts entre les dues parts, el consistori els va oferir la possibilitat de prorrogar la concessió del servei. La condició és que l’Ajuntament durà a terme durant les dues properes setmanes un estudi tècnic de les instal·lacions per considerar la inversió necessari perquè el servei s’hi pugui continuar realitzant.

Per tant, el futur de la gossera municipal queda a expenses d’aquest estudi tècnic. "Oferim una pròrroga condicionada a poder resoldre les deficiències que té el centre", explica el regidor de Salut, Joan Vinzo. En setmanes anteriors l’Ajuntament havia dit que la continuïtat al carrer Galícia era inviable perquè el mal estat de les instal•lacions obligava a una inversió de 500.000 euros per adaptar-les a la normativa. "Els tècnics ens han deixat clar que si volem mantenir les instal·lacions a llarg termini s'han de refer pràcticament senceres, per això es necessitava aquesta inversió", diu Vinzo.

Després de la pressió realitzada per la SPAM, amb la manifestació de dijous passat al capdavant, i de diverses reunions, l’Ajuntament ha buscat alternatives a deixar Mataró sense gossera. "Si la ciutadania ens demana diàleg, ens hem d'asseure a parlar", diu el regidor. La SPAM defensava que hi havia possibles actuacions més econòmiques a la mateixa gossera actual, o bé als terrenys de l’entitat a Cal Pilé, per permetre que el servei es mantingués a la ciutat i no s’externalitzés al Consell Comarcal com pretenia el consistori.

L'Ajuntament proposa ara aquest estudi tècnic per valorar la continuïtat al carrer Galícia, del qual se'n despendran les actuacions a realitzar-hi. Algunes hauran d'anar a càrrec de la SPAM i d'altres pertocaran a l'Ajuntament. Segons Vinzo, encara no es pot detallar per quant temps seria aquesta pròrroga, però en tot cas serà per un temps limitat. "No valorem un escenari de continuïtat al carrer Galícia, sinó de transitorietat". Respecte a les possibles solucions de futur, l'Ajuntament estudiarà la proposta de l'SPAM d'instal·lar la gossera al refugi de Cal Pilé.

"Positiva i col·laboradora"
La SPAM ha manifestat en un comunicat, a través de les xarxes socials, que la reunió va ser “positiva” i l’actitud del consistori “amable i col•laboradora”. “Estarem pendents d'aquest estudi i de les fórmules que puguem estudiar plegats per tal que els animals de Mataró segueixin a Mataró al costat de l'SPAM”, afirmen.