Què fer un cop acabats els estudis obligatoris? A Mataró hi ha una nova eina que pot ajudar a prendre aquesta decisió. Es tracta del web www.estudiaramataro.cat, que recull tota l'oferta d'estudis postobligatoris per al curs 2018-2019 a la ciutat. Entre ells els estudis de Formació Professional, que enguany compten amb 44 cicles formatius, 21 de grau mig i 23 de grau superior de diferents famílies professionals. L’Institut Alexandre Satorras, l’Institut Thos i Codina, l’Institut Puig i Cadafalch i l’Institut Municipal Miquel Biada són els centres educatius públics amb oferta de cicles formatius i l’Escola Freta i l’Escola Pia són els centres concertats que també tenen cicles formatius.

L'oferta d'estudis de formació professional s'ha presentat aquest dimarts, dia 15 de maig. Una de les novetats en els ensenyaments postobligatoris per al proper curs és la preinscripció electrònica en el cicles formatius de grau superior de formació professional. El regidor Miquel Àngel Vadell ha estat acompanyat a la presentació de la directora de l’Institut Alexandre Satorras, Fina Buil; del director de l’Escola Freta, Sebi Martín; i de la directora de l’Institut Municipal Miquel Biada, Fàtima Prat.

Promoció de la Formació Professional

Cal recordar que enguany l'Ajuntament de Mataró ha promogut la Secretaria Tècnica de la Formació Professional. Es tracta d’un organisme presentat aquest novembre que té com a objectiu promocionar aquest tipus d’estudi a la ciutat. Aquesta plataforma vol aconseguir tres objectius: coordinar el sistema de formació professional existent a Mataró; incrementar l’atractiu d’aquesta opció educativa amb bones pràctiques de màrqueting; i revisar i planificar l’oferta de Formació Professional i per adults de la ciutat. En el curs actual, el 2017-2018, els cicles formatius han disposat de 2.612 alumnes: 1.437 de grau mig i 1.175 de grau superior.

Postgraus i màsters al TecnoCampus

El web estudiaramataro.cat també presenta l'oferta existent en batxillerat, formació professional, ensenyaments artístics i esportius, educació d'adults, ensenyaments universitaris i altres ofertes formatives. Recentment el TecnoCampus també ha presentat  la seva oferta de màsters i postgraus de cara al proper, pels qulas ja s'han obert les preinscripcions. L’oferta la conformen dos màsters universitaris oficials, que permeten si l’estudiant ho desitja iniciar el camí cap al doctorat, i un total de tretze títols d’especialització professional (tres màsters propis i nou postgraus).Com a novetats d’aquest any, destaca el Màster Universitari en Atenció Integrada en la Cronicitat i l’Envelliment, que recull l’experiència de les tres edicions del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència i hi afegeix un nou i innovador enfocament. L’objectiu fonamental d’aquest màster és formar professionals de la salut en l’àmbit de les malalties cròniques i l’envelliment, amb orientació a la recerca. El proper curs acadèmic s’inicien també noves edicions tres màsters propis: el Màster en Indústria 4.0, organitzat amb l’Escola Estudis Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la UOC, 100% online; el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físicoesportiva i el Màster en Atenció a la Persona en Situació d’Urgència i/o Emergència, en modalitat semipresencial.