L'atur a Mataró segueix baixant, i se situa al 13% al juny: concretament el 12,99% amb 8.088 persones desocupades, el que suposa que sigui la xifra d'atur registrat absoluta més baixa des del mes d'agost de 2008. La desocupació es troba 8 dècimes per sota de les mateixes dades del mes de juny de l'any passat, i la reducció de 298 persones menys aturades respecte el mes anterior fa que sigui la baixada més forta en un mes de juny en els últims nou anys.

En la comparativa interanual, el descens de persones desocupades a Mataró és de 483 persones, un -5,6 % en termes relatius. Aquesta variació presenta una evolució més favorable que la del conjunt del Maresme (-3,01 %), de la província de Barcelona (-3,25 %), de Catalunya (-3,49 %) i d’Espanya (-4,63 %). Manresa, amb una taxa d’atur registral del 13,5 %, supera a Mataró com el municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur registral més elevada.

Baixada al Maresme

Al Maresme,   a llista de demandants d'ocupació ha baixat un 3,92% respecte al mes anterior i un 3,01% en comparació al mateix període de l'any passat. En total, hi ha 22.736 persones aturades registrades a la comarca. Com ja és habitual en aquesta època de l'any, les activitats vinculades amb productes de temporada són les que experimenten una reducció més destacada, però tots els sectors econòmics registren un descens en el nombre de persones desocupades. Amb l'actualització de les dades, la taxa d'atur maresmenca se situa en l'11,11%.