“Gràcies a vosaltres he trobat feina. Aquesta pàgina és fantàstica!”. Missatges com aquests són habituals al mur de El Maresme Trabaja, el grup de Facebook amb més usuaris del Maresme. Qui vulgui buscar feina a algun municipi de la comarca té en aquesta pàgina un dels principals recursos disponibles, a l'alçada del que puguin oferir l'administració pública o webs especialitzades en recerca de llocs de treball. Quelcom que és possible gràcies a la feina tenaç i incansable dels seus administradors, i de la comunitat que han arribat a crear, on molta gent no només hi entra per buscar feina, sinó també per oferir-na.

“Cada dia passem el rasclet per la xarxa, fent aflorar llocs de feina disponibles”, explica Josep Sànchez, administrador del grup juntament amb Antonio Pérez. Ells dos rastregen cada dia els principals portals de feina “que considerem seriosos i fiables”, i en prenen totes les ofertes que se circumscriuen al Maresme, de Montgat a Tordera. “Mostrem aquelles que per característiques poden tenir demanda, nosaltres no publiquem una oferta de treball per a un enginyer perquè entenem que un perfil com aquest no busca feina per Facebook”, resol Sànchez.

“Cada dia passem el rasclet per la xarxa, fent aflorar llocs de feina disponibles”

A El Maresme Trabaja s'hi poden veure de mitjana unes 50 noves ofertes de treball al dia. Prop del 80% les pengen els seus administradors, i la resta les aporten usuaris del grup. Tant pot ser que una empresa que busca un treballador hi deixi el seu anunci, com que un usuari hagi vist una oferta de treball pel carrer o a algun portal o revista i també la comparteixi al mur. Les normes per poder-hi publicar són ben clares. Només es permeten ofertes de treball del Maresme. No s'accepten auto-candidatures ni ofertes o publicitat d'empreses i autònoms que ofereixen els seus serveis.

maresme trabaja person

Els administradors no es fan resposnables del redactat, els requisits ni les condicions de les ofertes de treball. “Tots els posts són revisats per nosaltres abans de ser publicats”, explica un dels administradors. Quan deixaven via lliure, al cap d'unes hores es trobaven un autèntic caos al mur, amb tot de posts sense cap valor real. Així que cal ma ferma per gestionar la pàgina. Sànchez, per exemple, hi dedica unes tres hores al dia. “No en traiem cap benefici, es clar; només satisfacció personal”, conclou.