La Festa Major de Sant Vicenç arriba amb actes per a tots els públics. Per exemple aquest divendres, dia 9, hi ha la ‘Batalla de los gallos’, un enfrontament verbal entre joves rappers. Es farà al Parc dels Germans Gabrielistes. Precedirà a la Festa Jove, que comptarà amb grups com Andana, El Senyor Peix i Kalabranda. El mateix dia 9 també hi haurà un concert d’homenatge a Teresa Pàmies a la biblioteca la Muntala, a càrrec de Big Mama Montse i amb copes de vi escollides pel sommelier Arnau Barangé.

Bikimel i Hotel Cochambre seran les bandes protagonistes del concert de dissabte dia 10 al Parc dels Gabrielistes. El mateix recinte acollirà la sessió de Cinema a la Fresca amb Bohemian Rhapsody, el film que recrea la vida del cantant Freddy Mercury. El dia central de la festa és el 15 d’agost, Santa Maria. Per la diada hi haurà la tradicional repicada de campanes i la petardada, i la plantada i cercavila dels Gegants de Sant Vicenç. Com sempre, s’oferirà un vermut popular i hi haurà la ballada de sardanes.

La nit del 15 no podien faltar les Havaneres, que comptaran amb tot uns clàssics del gènere, el grup Portbo, habituals de les festes majors catalanes. El rom cremat el servirà l’associació Amcis de la Petanca, seguint l’estil dels vells pescadors. I el castell de focs que clourà la gran diada anirà a càrrec de la pirotècnia Europla.

De cara al 18 d’agost, s’ha programat una jornada perfecta per als amants de la rumba, amb un concert de tribut a Peret i Moncho.