Manuel Rivas, Pascal Comelade i Enric Casasses, Maria Cabrera, Pau Riba, Mireia Calafell, Albert Pla i Clara Peya són alguns dels primers noms confirmats del Festival Poesia i + 2019. La 14a edició del certamen combina en la seva programació poesia, música i art i tindrà lloc, del 4 al 14 de juliol, a Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius. Entre els primers noms confirmats que actuaran al festival també s'hi troben Björt Rünars (amb Mireia Calafell), Blancallum Vidal i Sara Fontán, Javier Gallego 'Crudo', Tarta Relena, Irene Fontdevila (Vladivostok) (amb Maria Cabrera), Aurélia Lassaque, Orquestra Fireluche (amb Pau Riba).

La Fundació Palau a Caldes d'Estrac ha presentat aquest divendres els primers noms i un tast de la imatge de la 14a edició del Festival Poesia i+. El Poesia i+ 2019 comptarà amb poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedències que es reuniran en els diversos escenaris del festival per reivindicar "la força i la vigència de la paraula en espais i entorns privilegiats del Maresme, pròxims i d’aforament reduït".

La imatge del festival Poesia i + d’enguany retre homenatge "a la intimitat i al compromís que cadascú té amb si mateix/a cap a la poesia. Sense necessitat d'alçar la veu, sense estridències ni extravagàncies i a través d'un activisme que no deixa de ser radical però, alhora, personal i silenciós", han explicat els organitzadors. En aquesta línia, els protagonistes de la campanya seran els tatuatges. La campanya ideada per Soon inTokyo consisteix en una sèrie de fotografies i vídeos curts d'un grup de persones que han accedit a tatuar-se al seu cos el crit del lema que ha acompanyat el festival des de 2014 "+ poesia si us plau". L'eslògan anirà acompanyat per un disseny elaborat per la il·lustradora Cristina Daura i seran formalitzats pel tatuador Rodrigo DC i fotografiats per Martina Matencio.