Canet de Mar ha constituït les parelles del programa Mentoria, que uneix persones voluntàries amb els joves migrants sols (també coneguts com a MENAS) que viuen a un centre d'acollida del municipi. La setmana passada mentors i joves es van conèixer en un acte celebrat a l'Ajuntament. En total s'han format 15 parelles, després que les persones mentores hagin passat una entrevista de selecció i hagin rebut formació com a mentors. Hi ha perfils de tota mena, des de professionals liberals, professionals de la pedagogia i la docència ja jubilats,  o persones amb una llarga trajectòria de voluntariat.

El sistema de funcionament es basarà en trobar moments per compartir de forma periódica, de manera que els nois i noies puguin vincular-se amb la societat d'acollida i construir el seu projecte de vida. Les trobades s'enfocaran cap al coneixement i la participació a la societat, l'acompanyament en la formació lingüística i laboral i, en general, en l'assoliment dels objectius marcats en el projecte educatiu individual definit pels professionals que els donen suport.

Canet de Mar va viure moments de tensió després que alguns veïns assetgessin els menors migrants no acompanyats residents a la casa de colònies del poble (prop d'una cinquantena), als quals acusaven dels problemes d'inseguretat que pateix el municipi. Els joves van arribar al municipi el mes de novembre passat, en una iniciativa compartida entre l'ajuntament i la DGAIA.