Argillà és una cita ineludible per a tots aquells a qui els apassiona l'art i la cultura del fang. Argentona es converteix, durant la seva celebració, en la capital catalana de la ceràmica. L'edició d'enguany, que tindrà lloc el cap de setmana del 5 al 7 de juliol, s'ha presentat aquest divendres. Enguany comptarà amb Portugal, país de gran tradició terrissaire, com a convidat.

L'objectiu és que la fira esdevingui un any més la referència del sector al sud d'Europa. Per assolir-ho s'hi reuniran una seixantena d'artesans i terrissaires representants de països com Itàlia, França, Espanya, Polònia, Turquia, Japó, Argentina o Marroc. Portugal tindrà un protagonisme especial amb destacats expositors i dues exposicions, una de contemporània i una altra de ceràmica tradicional, que mostraran els grans vincles històrics i de present que manté el país amb el món de la ceràmica.

El càntir d'autor d'aquest 2019 és del prestigiós dissenyador Miguel Milà

Al llarg del cap de setmana, com és habitual, tindran lloc diverses activitats com ara tallers de ceràmcia al torn i demostracions de terrissa trdicional, accions artístiques, exposicions i la 15a Mostra de Cinema. La Fira s'ubicarà en un circuit urbà pel centre del municipi.

Cantir presentació 2019

El càntir d'autor d'aquest 2019 és del dissenyador Miguel Milà. El Barceloní, membre de la generació dels pioners del disseny dels anys 50, amb creacions en l'àmbit dels mobles i les llums que s'han convertit en clàssics, és considerat avui un dels grans referents del disseny a l'Estat. El 1987 va rebre el Premi Nacional del Disseny