Una jutgessa d'Arenys de Mar ha condemnat un home a dos anys, sis mesos i un dia d'inhabilitació per treballar en un bar o comerç després que fes fora cinc persones negres del seu establiment del municipi maresmenc el 2016. El considera autor de cinc delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Segons el relat dels denunciants, dels testimonis i dels dos mossos d'Esquadra que van intervenir, el propietari d'un bar va cridar una de les persones que estava asseguda a la terrassa i li va dir que "no volia negres" al local. Ell va pagar la seva consumició i va sortir a dir-ho als seus quatre companys. Van entrar llavors a pagar les seves begudes i van demanar explicacions a l'amo, que va reiterar el mateix. La jutgessa també l'inhabilita per treballar en l'àmbit educatiu o esportiu.

L'acusat va assegurar durant el judici que tot era un malentès i que el problema era que ocupaven molt espai i dificultaven el pas d'altres clients. El condemnat també ha de pagar 300 euros a cadascun dels cinc perjudicats.