A la residència de gent gran Ca n'Amell de Premià de Mar hi han mort un total de 24 residents per coronavirus. A més a més, s’han registrat prop de 180 proves positives de Covid-19 entre els 200 avis que hi viuen.

Ho ha anunciat aquest mateix divendres l'alcalde Miquel Angel Méndez. "Això demostra la negligència absoluta de la direcció de la residència", s'ha exclamat en un comunicat. Méndez ha lamentat que "fa setmanes" que el consistori reclama la intervenció de la Generalitat en la gestió del centre, confirmada també aquest divendres. Al mateix temps, ha criticat els impediments amb què ha topat l'Ajuntament per intercedir en la situació del geriàtric. "Ens hem sentit desplaçats i menyspreats. Fins aquí podíem arribar", ha sentenciat.

L'alcalde ha denunciat la "falta de resposta" que hi ha hagut fins ara per part de la Generalitat, amb una crítica centrada en els departaments d'Afers Socials i el de Salut. Ha subratllat que l'Ajuntament els ha reclamat la intervenció de Ca n'Amell reiteradament, i ha assegurat que la gestió feta per la direcció privada i per la Generalitat ha estat "molt greu". "No han demostrat estar a l'alçada de la gravetat dels fets", ha afegit.

Un cop confirmada la intervenció de Salut, Méndez ha avisat que exigirà una "comunicació directa i continuada amb la nova direcció assistencial", tot reivindicant que el consistori pugui ser "part activa". En aquest sentit, s'ha ofert a canalitzar la comunicació amb els familiars.

Aquesta mateixa setmana, 15 dotacions dels Bombers de la Generalitat van estar fent tasques de desinfecció al centre geriàtric de Ca n'Amell.

604 residències amb coronavirus a Catalunya

De les 1.073 residències per a gent gran que hi ha a Catalunya, en 604 hi ha algun cas de coronavirus i, d'aquestes, una desena es troben en situació "crítica".

El Departament de Salut, que des de fa una setmana ha assumit la gestió de les residències, ha fet una radiografia dels geriàtrics catalans amb l'objectiu de conèixer més en profunditat la situació i poder-hi aplicar mesures més específiques per combatre el virus.