Temps de tardor, de bolets, i de defenses
Temps de tardor, de bolets, i de defenses

Redacció

Temps de tardor, de bolets i de defenses

En arribar la tardor amb les seves pluges i la seva humitat, arriben els bolets, els moniatos, les castanyes i també les taronges.

Els bolets, aquests fongs que neixen amagats als sotaboscos, tan apreciats a la nostra cuina per una infinitat de plats, també ho són en medicina, ja que reforcen el nostre sistema immunitari i augmenten les nostres defenses. Els fongs són meravellosos per reforçar les nostres defenses i prevenir malalties, sobretot en època d'hivern i refredats. La Farmàcia Colldeforn n'explica els seus beneficis.

Així com els fongs a la natura s'han de buscar entre la molsa i les fulles, en racons amagats, els nostres investigadors també han hagut de rebuscar per poder extraure aquelles substàncies dels fongs que ens ajuden a passar un bon hivern.

Coneixeu els betaglucans?

Els betaglucans són unes substàncies que es troben en les parets externes dels bolets. Són molt interessants perquè estimulen les nostres defenses.

Però, com ho fan?

Els beta-glucans no són digerits ni absorbits en el nostre sistema digestiu perquè l'ésser humà no disposa dels enzims necessaris per degradar-los. Així doncs arriben intactes a l'intestí prim on actuen, en part, com a fibra dietètica (efecte prebiòtic) i en part posant en alerta el nostre sistema immunitari perquè actuï ràpidament en cas d’entrar en contacte amb virus o bacteris.

Existeixen diversos estudis publicats sobre el paper dels beta-glucans dels fongs i llevats en el tractament i la prevenció d'infeccions respiratòries recurrents com el refredat comú o la grip en nens, adults i esportistes.Les infeccions respiratòries són el tipus d'infecció més comuna i ens poden afectar diverses vegades a l’any.

Estudis clínics realitzats amb beta-glucans han demostrat la seva eficàcia en la reducció tant del nombre d'episodis de refredat comú com de la intensitat dels símptomes associats com mal de cap, mal de coll, dificultat per empassar, ronquera, tos, secreció nasal i mala qualitat de la son.

Però els betaglucans no actuen sols... Tenen una gran aliada, la vitamina C.

Els beta-glucans actuen en sinergia amb la vitamina C, un potent antioxidant. La suplementació conjunta d'ambdós nutrients és més efectiva que la vitamina C sola per a reduir les infeccions respiratòries en nens i adults. D’altra banda en el sistema immunitari intervenen altres nutrients com les vitamines A, D, i E, minerals com el zinc o el magnesi. 

Així doncs, com que la tardor és època de reforçar les defenses si volem passar un bon hivern, a la farmàcia Colldeforn ofereixen solucions naturals, adaptades a cada cas en particular.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive