Un estudi demostra que la Covid és una infecció estacional
Un estudi demostra que la Covid és una infecció estacional

La variant sud-africana de la Covid ja és a Catalunya

Una persona de Barcelona sense relació amb un viatge al país africà, primer cas amb la nova variant

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest dimecres que s'ha detectat ja a Catalunya el primer cas de la variant sud-africana de la Covid-19, el segon de l'Estat. Es tracta d'una persona de Barcelona que sembla que no té relació amb un viatge al país africà. Pel que fa a la soca britànica, s'ha observat en tot el territori en diferents proporcions, des d'un 3-5% a un 10-12% dels casos. 

Des de Salut constaten que la introducció d'aquestes variants ja s'ha produït als països de l'entorn de Catalunya, amb els que Catalunya hi té relació. Aquestes dues soques, juntament amb la del Brasil, són més contagioses.

Pel que fa a la variant britànica, des de Salut s'ha confirmat que si la setmana passada la incidència d'aquesta nova soca era del 8%, ara ja s'ha detectat a tot Catalunya amb proporcions que van del 3% fins al 12%. És a dir, entre un 3% i 5% a tot Catalunya i entre el 10% i el 12% a l'àrea de Barcelona. 

Podria desembocar en un confinament

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, ha apostat pel confinament domiciliari si les noves soques provoquen un repunt de contagis. "Si veiem que empitjora, ho farà de forma molt ràpida", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Campins ha rebutjat relaxar mesures a partir del 7 de febrer, tot i el descens de les xifres de la covid, per l'"amenaça" de la variant britànica. Ha augurat que si aquesta continua augmentant la seva presència es pot arribar a un "col·lapse important" del sistema sanitari i ha posat com a exemple el Regne Unit o Portugal. D'altra banda, ha demanat "molt vot per correu" i un compliment "estricte" de les mesures el 14-F.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive