El Director General de l'OMS
El Director General de l'OMS

capgros.com / ACN

La variant índia pot ser més contagiosa i resistent a tractaments i vacunes

Aquesta variant té mutacions "associades amb un increment de la transmissió" i respon positivament a menys tractaments que d'altres

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que la variant índia que pot estar contribuint a l'alt nivell d'infeccions de Covid al país pot ser més contagiosa i resistent a alguns tractaments i vacunes.

Segons un informe de l'OMS, aquesta variant té mutacions "associades amb un increment de la transmissió" i respon positivament a menys tractaments que d'altres. Amb tot, per a l'OMS la variant índia encara no ha assolit el nivell de "preocupant" com les del Regne Unit, Sud-àfrica o el Brasil i ara per ara es limita a "variant d'interès". Aquesta variant es va detectar per primer cop a finals del 2020 i se segueix investigant.

La situació a l'Índia és d'emergència total. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va piular al seu compte de Twitter que la UE coordinaria els seus països membres per enviar de forma urgent medicaments i oxigen a través del Mecanisme Europeu de Protecció Civil, a sol·licitud de les autoritats índies.

En aquest sentit, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicarà aquest dimecres una ordre ministerial que estableix l'obligatorietat d'una quarantena per a les persones que entren a l'Estat procedents de l'Índia, on s'escampa la nova soca del covid-19. Així ho ha anunciat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Montero ha recordat que el seu executiu ja ha adoptat restriccions anteriors respecte als vols directes amb països com el Brasil o Sud-àfrica. No hi ha connexió directa de vols amb l'Índia, i per aquest motiu la restricció se centra en els passatgers.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive