La vacuna de Janssen
La vacuna de Janssen

Els vacunats amb Janssen comencen a rebre la dosi de reforç

Salut comença a administrar aquesta setmana les dosis de records als punxats amb Janssen, vacuna que perd efectivitat abans que la resta

El Departament de Salut comença aquesta setmana a administrar les dosis de record de la vacuna Janssen en aquelles persones que fa més de tres mesos que van rebre aquest vaccí. Els centres d'atenció primària (CAP) seran els encarregats de citar el col·lectiu, seguint l'estratègia actual de vacunació però també es posaran en marxa noves eines a partir de finals de novembre. A Catalunya hi ha 348.022 persones que van rebre la vacuna de Janssen, que era d'una sola dosi. D'aquestes, es calcula que 850 són usuaris sense identificació sanitària i per això es reprendran els circuits ja establerts amb les xarxes comunitàries per tornar-los a captar.

Per a la resta, els centres que disposen de la història clínica informatitzada tindran properament al web de cita de Salut un apartat específic de vacunació covid on els usuaris podran demanar hora per vacunar-se cal cap o als annexos a aquests. Aquesta eina estarà operativa en uns dies. Els usuaris rebran un missatge al mòbil que compleixin els criteris per rebre la dosi de record de Janssen.

Aquestes persones seran vacunades als centres de primària i no a punts de vacunació poblacionals. Salut només preveu que aquesta es faci sense cita en casos excepcionals.

Salut ha explicat que en les persones que han rebut la vacuna del laboratori Janssen, s’ha observat que la disminució de la resposta immunitària es produeix abans que amb les altres, a partir dels tres mesos. Per aquest motiu, es recomana l’administració d’una dosi de record, com a mínim, tres mesos després d’haver rebut el vaccí. Tot i això, no rebran aquesta dosi de record aquells que van contraure la covid abans de rebre la primera dosi perquè aquesta gent està més protegida.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Insurrecció Fa 20 dies
Primer la Janssen era una dosi única. Ara ja no. Primer les vacunes no es podien barrejar. Ara ja sí. Primer la Pfizer havia d'estar a -80 graus. Ara ja no. Primer només eren dues dosis, ara ja no se sap. Potser dues, o tres, o quatre... CADA ANY. I no ho oblideu! Primer eren gratuïtes..... JA SABEU COM ACABA.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive