Nous casos de verola del mico.
Nous casos de verola del mico.

La UE registra 67 casos de verola del mico en nou països

L'organisme recomana aïllament als contagiats i diu que la possibilitat de transmissió general és "molt baixa"

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha registrat 67 casos de verola del mico entre el 15 i 23 de maig en nou països de la Unió Europea. Àustria, Bèlgica, França, Alemanya, Itàlia, els Països Baixos, Portugal, Espanya i Suècia són els estats on s'han detectat casos.

L'organisme indica que "la transmissió es produeix pel contacte estret de mucosa o pell no intacta amb material infecciós de lesions o a través de grans gotes respiratòries durant contacte perllongat cara a cara". Segons l'ECDC, la majoria dels casos presenten símptomes lleus i la possibilitat de contagi generalitzat és "molt baixa".

Per tal de fer front a la transmissió, l'ECDC insta els estats a fer una "ràpida" identificació, gestió i rastreig dels casos. També recomana que les persones contagiades s'aïllin per no tenir contacte amb altres persones ni animals. En cas que la verola del mico es transmeti entre animals, l'organisme alerta que es podria convertir en "endèmica a Europa".

Malgrat considerar "molt baixa" la possibilitat de contagi generalitzat, l'ECDC avisa que la probabilitat de transmissió del virus pot ser "alta" en el cas de persones amb "múltiples parelles sexuals".

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive