Metges a Catalunya.
Metges a Catalunya.

El temps d'espera per veure un metge a Catalunya és el més alt d'Espanya

L'OCU denuncia que a Catalunya el temps d'espera per veure el metge és de gairebé set dies, el més alt de l'Estat

banner celulitis Colldeforn maig
 

 L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), ha denunciat que a Catalunya el temps d'espera mitjà per veure el metge de família és de gairebé set dies. Concretament la demora se situa en els 6,9 dies hàbils, la xifra més elevada de tot l'Estat. Així es desprèn d'una enquesta que l'OCU ha elaborat entre el 15 de març i el 2 d'abril i en la qual hi han participat 2.261 persones. Aquest termini és molt superior a les 48 hores d'espera màxima que les comunitats autònomes i el ministeri de Sanitat van fixar ara fa quatre anys a través del Marc Estratègic per a l'Atenció Primària. De fet, només el 32% d'aquestes cites compleix actualment aquest compromís, segons l'OCU.

L’enquesta de l’OCU té en compte només els dies hàbils, aquells en què el Centre d’Atenció Primària està obert, i comença a calcular l’espera a partir de l'endemà en què es demana una cita presencial amb el metge a través del web del Servei de Salut o l'aplicació per al mòbil. Així, Catalunya i la Comunitat de Madrid estan al capdavant de la classificació, amb 6,9 i 5,7 dies de demora respectivament. 

A Catalunya, a més, en el cas de cita telefònica, l'espera se situa en 5,5 dies, i pel que fa a les consultes presencials amb infermeria, la demora és de 3,9 dies, també la més alta en comparació amb altres comunitats autònomes.

Pel que fa a la consulta amb pediatria, els Centres d’Atenció Primària catalans també superen l'objectiu de dos dies d'espera de mitjana. En concret, en aquests casos les famílies han d'esperar 3,9 dies de mitjana per poder dur els seus fills, un cop més, aquesta és la xifra més elevada de l’Estat, on les consultes presencials se situen en els 2,9 dies hàbils i en els 2,7 en el cas de les telefòniques. 

Murcia i Castella i Lleó són les regions de l’Estat on els ciutadans són atesos amb més agilitat, havent d’esperar una mitjana de 2,9 i 3 dies respectivament. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive