Segurament aquesta sigui la primera vegada que llegiu o sentiu anomenar el Shaolin Gulun Kung Fu. Per Kung Fu és normal pensar en les pel·lícules de lluites de Bruce Lee aquella art marcial i poc més. Però hi ha molts Kung Fu diferents i el que practica i ensenya el mataroní Oriol Mas és un dels més especials i minoritaris. Ningú més a Espanya fa les classes i tractaments que pot fer el responsable de Un toc de zen. Només una mitja dotzena de persones a Europa, entre les quals l’Oriol, tenen autorització per posar-lo en pràctica.
És probable que passejant hi hagi centenars de mataronins que hagin vist alguna de les sessions de l’Oriol amb les seves desenes d’aprenents. “Practiquem consciència corporal, fem moviments lents, suaus i harmònics per unir ment, esforç i respiració. És molt exigent encara que no ho sembli”, explica. Una tècnica sorgida d’un temple a la Xina fa més de 1.500 anys, traspassada entre generacions que ara arriba a Mataró. Tota una història!
L’Oriol va lluitar durant anys contra problemes de salut, ansietat i depressió, va descobrir en el Shaolin Gulun Kungfu una via cap a la recuperació i el benestar. Després d’haver provat diverses teràpies sense èxit, Oriol va iniciar un canvi de perspectiva amb l’estudi de tres llibres de filosofia xinesa i va connectar amb una visió antiga i profunda de la vida que mai abans s’havia qüestionat. A”questa nova perspectiva em va portar a estudiar medicina xinesa, i a mesura que aprofundia en els principis de la medicina tradicional xinesa, vaig presenciar millores notables en els pacients”, explica..
El Shaolin Gulun Kungfu
El Shaolin Gulun Kungfu va entrar en joc com una pràctica en la qual es reforça el cos i s’explora l’energia interna, però no només això, també esdevé un camí per conèixer-se a un mateix, entendre la pròpia psicologia i millorar com a individu. Amb una dedicació personalitzada i metòdica, Oriol va crear el seu propi pla, que combinava l’acupuntura, hàbits alimentaris saludables, tècniques de relaxació i moviment.
Comentaris (2)