Punt informatiu de Mataró LGTBI pel dia mundial contra la SIDA
Notícies relacionades
Punt informatiu de Mataró LGTBI pel dia mundial contra la SIDA

'Sexe? Segur!', una campanya 'sense moralismes' i a favor de la salut sexual

L’Associació Mataró LGTBI+ crea i promou una campanya per lluitar contra les infeccions de transmissió sexual

'Sexe? Segur!' és el títol de la campanya promoguda per l'associació Mataró LGTBI, que posa l'accent en la importància de la salut sexual. L'objectiu de la iniciativa és ajudar a combatre les infeccions de transmissió sexual.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), cada dia es registren més d'un milió de nous casos d'infeccions de transmissió sexual. Des de Mataró LGBTI destaquen que hi ha un gran desconeixement de la població sobre aquest tipus de malalties, especialment en el col·lectiu juvenil.

De cara a  informar sobre els riscos de les infeccions i les vies de prevenció, Mataró LGTBI inicia una campanya que es basarà, per un costat, en peces audiovisuals que penjarem a les seves xarxes socials. La campanya començarà el 22 de novembre i s'acompanyarà d'actes presencials. El 29 de novembre la taula rodona “Sexe? Segur! PrEPara’t!” on es parlarà del tractament per combatre el VIH (PrEP) i que ja es pot realitzar a l’Hospital de Mataró. I l'1 de desembre, una Carpa informativa a La Riera cantonada amb Carrer Barcelona per donar informació sobre prevenció de les MTS i recordar a les persones víctimes de la Sida.

Mataró LGTBI constata que l'aparició de la virola del mico ha accentuat el fet que històricament el col·lectiu LGTBI ha estat assenyalat i estigmatitzat com a transmissor d'aquesta mena de malalties. "Volem posar de manifest que el col·lectiu LGTBI+ és el grup de població més responsable de la seva Salut Sexual, amb revisions i proves periòdiques i que més informació busca per prevenir les MTS", afirmen en un comunicat, on també denuncien una "relaxació per part de l’Administració en campanyes de sensibilització i prevenció amb respecte a la Salut Sexual, amb informació poc accessible i, de vegades, moralista i estigmatitzant".

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive