Segona dosi de Pfizer pels pendents amb primera d'AstraZeneca
Segona dosi de Pfizer pels pendents amb primera d'AstraZeneca

Capgròs.com - ACN

Segona dosi de Pfizer pels pendents amb primera d'AstraZeneca

La Comissió de Salut Pública acorda completar amb Pfizer la pauta dels menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca tot i que voluntàriament es pugui optar per la mateixa marca

La Comissió de Salut pública ha acordat aquest dimarts a la nit que les persones de col·lectius essencials menors de 60 anys vacunades de Covid-19 amb una primera dosi d'AstraZeneca completin la pauta amb Pfizer. D'aquesta manera es resol una qüestió que estava pendent des de feia setmanes, després que l'executiu estatal decidís que el vaccí d'Oxford només es podia administrar als majors d'aquesta edat, com a precaució davant la possible vinculació del medicament amb alguns casos de trombosi en persones de menys de 60 anys. La decisió s'ha pres després que, avui mateix, s'hagi fet públic el resultat de l'estudi de l'Institut Carlos III encarregat pel Ministeri de Sanitat que descarta reaccions adverses de consideració si es combinen els dos fàrmacs.

Fonts del Ministeri de Sanitat expliquen que Comunitats Autònomes i Ministeri de Sanitat han optat per la pauta mixta o heteròloga basant-se en els estudis observacionals d'altres països i en els assaigs clínics de l'Institut Carlos III i d'Oxford.

Comença la vacunació als agents de la Policia Local de Mataró. Foto: Ajuntament

Vacunació als agents de la Policia Local de Mataró. Foto: AjuntamentLes mateixes fonts han indicat que altres països com Alemanya, França, Portugal, Suïssa i Finlàndia han optat també per la pauta mixta que finalment s'ha adoptat a la Comissió de Salut Pública aquest dimarts a la nit.

A banda, indiquen que les persones afectades rebran la segona dosi en els pròxims dies i que el ritme de vacunació "continuarà essent molt àgil" atès el "gran nombre de vacunes" que arriben aquestes setmanes a l'Estat.

Finalment, des del Ministeri també s'indica que durant la Comissió de Salut Pública d'avui s'ha plantejat la possibilitat que les persones que no desitgin posar-se Pfizer de segona dosi, "i ateses les circumstàncies extraordinàries", puguin posar-se AstraZeneca. Aquesta qüestió se seguirà debatent en el fòrum de la Comissió.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive