Marató de vacunació a Mataró
Marató de vacunació a Mataró

Salut preveu vacunar 500.000 persones cada setmana

S'habilitaran 500 espais, entre CAP i grans recintes, i al maig es començarà amb la franja de 70 a 79 anys, però tot el pla depèn de l'arribada de prou dosis

L'estratègia de vacunació massiva per la Covid-19 a Catalunya preveu utilitzar Fira de Barcelona, la Pista de Sabadell, Fira Cornellà, Palau Firal de Girona, Pavelló 11 de setembre de Lleida, un espai a concretar a Tarragona i com a espai extraordinari, el Camp Nou, per arribar a vacunar 500.000 persones a la setmana amb 10.000 professionals.

Aquests espais complementaran els 433 centres d'atenció primària (CAP) i annexos que permeten vacunar fins a 200.000 persones a la setmana, als quals se sumaran 46 espais mitjans. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que a mitjans del mes de maig preveuen haver vacunat els majors de 80 anys i es començaria a vacunar la franja de 70 a 79 anys.

Tota l'estratègia depèn de la disponibilitat de vacunes en cada moment. En aquest moment el Departament de Salut preveu rebre 120.000 dosis de la vacuna Pfizer la setmana del 29 de març i 195.000 dosis més el 5 d'abril. El mateix mes es preveuen rebre vacunes de Janssen. "Entrarem al maig amb una disposició de vacunes molt superior", ha considerat Vergès.

Pel que fa a la vacuna d'Astra Zeneca, que govern espanyol ara permet fer servir entre la població de 60 a 65 anys, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que unes 240.000 persones d'aquesta franja d'edat, tant essencials com no essencials, estan rebent la citació per vacunar-se aquest dimecres.

Arxivat a:

Comentaris (8)

Mahina Fa 1 any
Quina por aquestes vacunes, pot sortir el meu comentari anterior?
Mahina Fa 1 any
Com temo tantes diverses vacunes que no són ni vacunes, ingenieria experimental, així que que estem fent si al final poden dir a Rússia, desprès de forçes autòpsias, que enlloc de virus el Covid19 es un bacteri amb propietat de crear coagulació sistémica? Com m agradaria una clara informació!!!
Audrey Fa 1 any
La negativa del comissari europeu a reconèixer la llibertat dels europeus de considerar l’ús de vacunes estrangeres com l’Sputnik V rus, considerat més eficaç del 90% per un estudi publicat a The Lancet, demostra aquí de nou que el sectarisme ideològic i proteccionista supera el pragmatisme i la salut de les poblacions d’Europa on les nostres economies estan en perill ⚠️
Audrey Fa 1 any
Sigueu valents Compreu les vostres vacunes sense esperar que la UE Angela Merkel defensés amb intel·ligència que el govern alemany faria les seves pròpies compres pel seu compte si la UE continués fracassant. D'aquesta manera, seguiria els passos del populista Viktor Orban que no va esperar a l'aprovació del regulador de Brussel·les per obtenir vacunes fora d'Europa. Si es creuen les xifres de la campanya de vacunació hongaresa, la seva aposta ha donat els seus fruits.
Jordi Fa 1 any
M E N T I D A!!!!!!!!!!!!!!!
Depèn de les vacunes que es rebin Fa 1 any
Com que tota l'estratègia depèn del nombre de vacunes que es rebin, a Mataró habilitarem els amplis espais de la Loteria Zorrilla per administrar-les.
Audrey Fa 1 any
Finalment, i sobretot, una de les principals lliçons de la crisi del coronavirus és que els sistemes de salut s’han de reforçar a gairebé tots els països europeus, mitjançant la creació d’una Unió Europea de la Salut, l’economia europea ha d’actuar per aconseguir una recuperació social econòmica equitativa sostenible i sostenible.
Audrey Fa 1 any
Espanya és Catalunya com totes les 17 regions espanyoles molt actives en la vacunació, la culpa i la mala gestió d’Europa, però cada país té el dret diplomàtic d’actuar lliurement i de comprar les vacunes allà on vulgui, però l’Espanya juga el La Unió Europea, que és una excel·lent estratègia de política econòmica social. Hem esperat un any, seguim pacients junts per lluitar contra un enemic comú, el virus Covid-19.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive