Salut obrirà noves edats de vacunació de manera molt ràpida
Salut obrirà noves edats de vacunació de manera molt ràpida

Salut obrirà noves edats de vacunació de manera molt ràpida

La Generalitat encara estan estudiant si ho continuaran fent per franges d'edat o ja en bloc per als de 16 a 29 anys

El Departament de Salut preveu anar "molt ràpid" en l'obertura de la vacunació contra la Covid a noves franges d'edat. La secretària de Salut, Carmen Cabezas, ha dit però que encara estan estudiant si ho continuaran fent per franges d'edat o ja en bloc per als de 16 a 29 anys. En tot cas, es podrien obrir noves edats en "pocs dies". "La idea és anar molt ràpid", ha dit. A més, no ha descartat que es facin també estratègies comunitàries per dirigir-se a col·lectius més difícils de captar o ampliar les franges en alguns llocs determinats. 

Des d'aquest dilluns els catalans d'entre 30 i 34 anys poden demanar cita per vacunar-se contra la covid. Aquesta franja arriba una setmana i mitja després de la de 35 a 39. Cabezas ha dit que acostumen a fer-ho en franges de cinc anys per evitar que es col·lapsi el sistema però ha reconegut que s'està estudiant com fer-ho a partir d'ara i a partir de quina edat seria. En aquest sentit, ha apuntat que a partir dels 16 anys és un grup bastant homogeni, on no hi ha casos d'UCI, i per això ha afirmat que el més "lògic" seria obrir-ho de manera única.

En tot cas, ha insistit que això està encara en estudi i que preveuen comunicar la decisió final al llarg d'aquesta setmana. També sobre vacunes, ha explicat que es donen contagis entre gent vacunada però que representen menys de l'1% del total. Ha afegit que els vacunats que acaben hospitalitzats o a l'UCI són molt pocs.

La secretària de Salut ha indicat també que, a l'espera de l'actualització oficial, Catalunya hauria superat ja els quatre milions de persones vacunades amb la primera dosi. Les últimes dades actualitzades al balanç del Departament són de dissabte, quan hi havia 3.970.491 persones amb una primera punxada.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive