Propostes de rutes per fer salut i combatre el senderisme, per Mataró
Propostes de rutes per fer salut i combatre el senderisme, per Mataró

Rutes saludables per Mataró i entorns de la mà de L’Associació Contra el Càncer

Activitat gratuïta on diversos grups reduïts, amb torns de matí i tarda, que surten dos cops per setmana i realitzen rutes d’entre 5 i 7 km de distància

L'Associació Contra el Càncer al Maresme ha posat en marxa ‘Rutes Saludables’ una activitat dinamitzadora per potenciar l’adquisició d’hàbits de vida saludables. Mitjançant aquest projecte l’associació dona un pas més enllà en la prevenció i promoció de la salut amb la finalitat de crear entorns saludables que permetin una vida activa.

Aquesta iniciativa, gratuïta, compta amb la col·laboració dels voluntaris de l’Associació, els quals s’encarreguen de dinamitzar-la després d’haver passat un període de formació inicial. La iniciativa ‘Rutes Saludables’, dirigida a tota la població, ofereix un punt de trobada dos cops per setmana per realitzar una activitat física d’una hora i mitja de duració aproximada.

Es tracta de diversos grups reduïts, amb torns de matí i tarda, que surten dos cops per setmana i realitzen rutes d’entre 5 i 7 km de distància. Els grups sortiran dimarts i dijous de 18.30 a 20 h. El punt de trobada serà la Seu de l’Associació Contra el Càncer al Maresme (C/Onofre Arnau, 13-15. Mataró) Les inscripcions es poden fer al número de telèfon: 900 100 036.

Aquesta activitat, segons destaquen des de l'organització, es converteix en un espai de trobada amb altres persones per a poder compartir temps, parlar i donar suport. "És una oportunitat per conèixer millor l’entorn que ens envolta", assenyalen. 

L'Organització Mundial de la Salut recomana als adults dedicar almenys 150 minuts setmanals a fer exercici físic moderat.  El sedentarisme (o manca d'activitat física) és un dels quatre factors de risc més importants per a la salut: és culpable del 6% de les morts a tot el món, incrementa el risc de càncer de còlon i de mama entre un 20-25% i incrementa el risc de diabetis i de cardiopatia isquèmica en un 30%.  1 de cada 3 persones a Espanya és sedentària en el seu temps de lleure. lleure. 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive