Rinitis al·lèrgica símptomes i causes
Rinitis al·lèrgica símptomes i causes

Redacció

Rinitis al·lèrgica: símptomes en adults i tractament

Us expliquem què és la rinitis al·lèrgica, els seus símptomes, causes i com es pot tractar.

La rinitis al·lèrgica és molt habitual durant aquesta època de l'any, i tot i que té alguns símptomes que s'assemblen a un refredat, la realitat és que hi ha algunes diferències. Per això, avui volem detallar què és la rinitis al·lèrgica, quins són els seus símptomes en els adults i què podem fer per detectar-ho. Cal tenir en compte que normalment les al·lèrgies arriben amb el bon temps, i aquest és el motiu principal pel qual es disparen aquestes situacions.

La rinitis al·lèrgica és una inflamació de la mucosa nasal amb símptomes com picor nasal, estornuts, mocositat i congestió nasal. Normalment no són gaire greus però si persisteixen en le temps poden acabar amb un malestar important, ja que van acompanyats moltes vegades de conjuntivitis i possiblement asma bronquial.

Principals símptomes de la rinitis al·lèrgica en adults

Els símptomes més habituals són la picor de nas i ulls, secreció nasal aigualida, nas taponat i molts estornuts. Això es prolonga en el temps i no ve acompanyat ni de febre ni de malestar general, i passa normalment a la primavera i a la tardor. Les causes d'aquesta situació venen per les al·lèrgies a alguna substància que hem inhalat com pot ser àcars, polen, fongs o substàncies en el nostre lloc de treball. La millor forma d'acabar amb ella és fer servir antiestamínics o intentar evitar el contacte amb allò que ens provoca al·lèrgia. Amb un test a la pell es pot diagnosticar fàcilment.

Diferències entre un refredat i la rinitis al·lèrgica

Tenint en compte els símptomes de la rinitis, les diferències amb el refredat són que aquest es presenta amb congestió nasal, sense picor, la secresió aigualida dels primers dies passa a ser moc, i aquest té una duració de fins a deu dies on també hi ha malestar, dolor de gola i febre. En aquest cas, els antiestamínics no serveixen.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive