Crema hidratant retirada.
Crema hidratant retirada.

Retiren lots d'una crema hidratant per tenir substàncies prohibides

La Unió Europea ordena la retirada de diversos lots per un compost químic prohibit per tenir ingredients canerígens, mutagènics o tòxics.

El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada del mercat de la crema hidratant Nuky Soft després de comprovar que conté Butylphenyl methylpropional, una substància prohibida per la Unió Europea. El Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris de Catalunya ha alertat que els lots 211125, 211001 i 210726 de la crema Nuky Soft, distribuïts per Arom SA, contenien aquesta substància.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha aconsellat als consumidors que disposin de la crema Nuky Soft que deixin d'utilitzar-la de manera immediata i ha sol·licitat als distribuïdors i establiments que cessin la seva comercialització.

1707295616595 670x378
 

Substàncies cancerígenes o tòxiques

Butylphenyl methylpropional, també conegut com a Lilial, és un compost químic amb aroma floral, que era àmpliament utilitzat en productes cosmètics fins a la seva prohibició per la UE al març de 2022. Aquest ingredient tòxic està inclòs en la llista de substàncies CMR de la Unió Europea, identificades com a cancerígenes, mutagèniques o tòxiques per a la reproducció.

La Unió Europea (UE) té un marc rigorós per a la regulació de productes, incloent els cosmètics, amb l'objectiu de protegir la salut pública i el medi ambient. Les decisions es prenen després d'un exhaustiu procés d'avaluació que inclou la consulta amb experts, agències reguladores, i, en alguns casos, amb el públic i altres parts interessades. Això assegura que les mesures adoptades estiguin justificades per protegir la salut i el benestar dels ciutadans i del medi ambient.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive