Salut mental
Salut mental

La relació directa entre salut mental i feina ja no es pot deixar de banda

La Unió Europea reconeix per primera vegada que hi ha un vincle "estret" entre la salut mental i la feina

La Unió Europea ha reconegut per primera vegada que existeix un vincle "estret" entre la salut mental i la feina. Així ho han deixat per escrit en document de conclusions els ministres de treball de la UE, reunits aquest dilluns a Luxemburg. "La salut mental està connectada de moltes maneres amb diferents variables [...], entre elles el treball; estan estretament connectats i els riscos psicosocials a la feina poden impactar negativament la salut mental i a la inversa; la salut mental és important per a la capacitat laboral, la competitivitat i la productivitat", defensen. En aquest sentit, han instat al conjunt dels estats membres a promoure la qualitat de l'ocupació i reforçar el sistema de salut mental per combatre la precarietat.

Amb el text d'aquest dilluns, els diferents ministres de treball fan una crida als vint-i-set perquè es promogui la salut mental al lloc de treball, es doni suport a la incorporació o a la reinserció laboral de treballadors amb problemes de salut mental i es desenvolupin noves eines per prevenir situacions compromeses a les petites i mitjanes empreses o al sector dels autònoms.

Alhora, el Consell envia un missatge a la Comissió Europea perquè adreci els riscos derivats d'aquest problema en la seva normativa, consideri el dret a la desconnexió com una mesura de prevenció i aposti per una major coordinació amb les autoritats nacionals.

"Combatre la precarietat és un dels millors antídots per la prevenció de riscos psicosocials a la feina; les conclusions d'avui suposen un pas molt rellevant cap al reconeixement de l'impacte de la salut mental i a la promoció del benestar psicològic dels treballadors", ha expressat la ministra espanyola de Treball i Economia Social en funcions, Yolanda Díaz.

Segons dades facilitades per la Comissió Europea, més d'un de cada quatre empleats (27%) a la Unió va patir estrès, depressió o ansietat el 2022, un percentatge que ha augmentat notablement des de l'esclat de la pandèmia de la covid-19.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive