Més de mil maresmencs són atesos per depressió cada any
Més de mil maresmencs són atesos per depressió cada any

Reduir els abusos infantils permetria evitar 1 de cada 6 casos de depressió

Un estudi conclou que amb menys adversitats infantils es podrien evitar 1 de cada 3 casos d'esquizofrènia

Un estudi internacional liderat per investigadors de l'IDIBAPS i de l'àrea de salut mental del CIBER, la Universitat de Linköping (Suècia) i del King's College London conclou que reduint els abusos infantils es podrien evitar un de cada sis casos de depressió. Afirma també que reduint les adversitats infantils es podrien evitar un de cada tres casos d'esquizofrènia i baixant l'estrès un de cada cinc casos de depressió.

Els autors de l'estudi van cercar els factors de risc ambiental amb major nivell d'evidència prospectiva per calcular la fracció atribuïble poblacional, que mesura quin percentatge dels casos d'un trastorn es poden atribuirà un factor de risc concret.

Els resultats mostren també que el fet de fer més exercici físic podria evitar un de cada sis casos d'Alzheimer o que disminuint els factors de risc metabòlic, com l'excés de greixos en sang, podria evitar un de cada deu casos de depressió. Evitar el sobrepès abans o durant l'embaràs també podria evitar un de cada quinze casos d'autisme en fills.

Per tant, l'estudi defens que reduint les adversitats i abusos infantils, reduint l'estrès laboral i millorant l'exercici físic, dieta i pes, es podrirà evitar una part molt important dels trastorns mentals.

Els autors de l'estudi afirmen que això significa que es podria evitar que milions de persones desenvolupin trastorns mentals però també que molts altres, probablement la majoria, hi continuarien sent. Per això, han defensat la necessitat de dedicar més recursos a la investigació en salut mental per crear tractaments que millorin més efectivament la qualitat de vida de les persones amb un d'aquests trastorns.

L’estudi s'ha publicat a 'Molecular Psychiatry'.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive