Així es podrà acabar per sempre amb l'amenaça de la Covid-19
Així es podrà acabar per sempre amb l'amenaça de la Covid-19

Capgròs.com - ACN

Reclamen que es parli "clarament" de setena onada de Covid

El Consell Assessor alerta que es podria saturar el sistema sanitari i demana insistir en la mascareta on és obligatòria

El Consell Científic Assessor de la Covid ha alertat que els efectes de l'increment de casos podria portar a "saturar" el sistema sanitari aquest estiu. Ho diu en el darrer document de consideracions de la situació epidemiològica, on demana vetllar perquè la població segueixi "estrictament" l'obligatorietat de la mascareta en instal·lacions sanitàries, transport públic i farmàcies. En la situació actual, reclama a Salut que parli "clarament" de la setena onada i que reforci la comunicació de tot el que se'n deriva durant l'estiu. Els experts creuen que ha de quedar clar que la 'nova normalitat' "no necessàriament serà igual a la que hi havia abans". A més, ha apostat per revisar" la possibilitat d'avançar la quarta dosi als més vulnerables.

El Consell constata que Catalunya viu un augment de transmissió del SARS-CoV-2, motivat per l'augment de les interaccions socials i la penetració de noves variants. Afegeix que l'impacte s'està notant especialment a l'atenció primària i també a les hospitalitzacions a planta, però de moment és menor pel que fa a les UCI i les morts.

Les noves variants i la vacuna

Tot i això, ha alertat que l'escapament de les noves variants a la immunitat natural i vacunal i l'increment d'interaccions socials de l'estiu podrien fer augmentar "considerablement" els indicadors i saturar el sistema sanitari. Ha recordat també que aquest ja es torba sobrecarregat actualment per l'elevat nombre de baixes per aquesta infecció entre els professionals sanitaris.

Per això, recomana al Govern adequar la comunicació a la ciutadania, fent palès que la immunitat de grup "no serà efectiva" per mantenir la incidència de la infecció per sota dels nivells desitjables, essent necessari mantenir i potenciar les mesures de protecció individual de forma continuada i recordar el valor afegit de les vacunes per disminuir la taxa de malaltia greu i mort.

Entre d'altres, proposa que, a l'espera de les noves vacunes, s'insisteixi en la necessitat de posar-se la dosi de reforç, que només porten la meitat de la població a Catalunya. També que es plantegi la possibilitat d'avançar la quarta dosi als més vulnerables.

Pel que fa a mesures no farmacològiques, insisteix que cal protegir els més vulnerables, a partir dels 60 anys, per exemple evitant contactes directes o indirectes que siguin de risc. També recorda la necessitat d'evitar aglomeracions en espais tancats, de promoure i millorar la ventilació dels interiors i de recordar l'ús de la mascareta quan no es pugui mantenir un mínim de distància personal en reunions per part de persones vulnerables o d'altres que hi estiguin en contacte.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive