Donacions per contribuir a la recerca oncològica
Donacions per contribuir a la recerca oncològica

Reclamen donacions per a la recerca oncològica a Mataró

L'Associació contra el càncer compta aquest dijous amb diferents punts a la ciutat on fer donacions per ajudar a combatre la malaltia

El 12 de maig està establert per l'Associació Contra el Càncer com el dia de la col·lecta. És  dia en el que treballadors, treballadores i voluntariat surten al carrer a demanar diners per poder continuar, enguany, amb la recerca oncològica.

Des de l'associació recorden que de la recerca en depèn la supervivència en càncer, però hi ha càncers amb la supervivència baixa o estancada en els que s’ha d’impulsar la recerca. 100.000 persones són diagnosticades cada any a Espanya amb tumors la supervivència dels quals es baixa (pàncrees, esòfag o fetge) o està estancada (laringe, estómac o pulmó) degut a que no s’investiga com cal.

Gràcies a la recerca en aquest últims anys, hi ha un augment de la supervivència, 3,3 punts en homes i 2,6 en dones, en un entorn on ha crescut la incidència un 7,2 % des de l’any 2016.

Per tot plegat, diferents municipis de Catalunya compten amb punts on poder fer donacions durant aquest dijous, dia 12. A Mataró, estan ubicats a la Riera amb carrer Sant Josep, plaça de Santa Anna i plaça de Cuba, de 9 a 20h. A banda, a les 18h hi haurà una ballada i cercavila amb la colla gegantera Terenci Thos i Codina, a la plaça de Santa Anna. Les donacions es poden fer tot l'any online, a dona.contraelcancer.es o amb Bizum amb el codi 11244. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive