Deixar de fumar
Deixar de fumar

Redacció

Recigarum, el nou fàrmac per deixar de fumar en 25 dies

Recigarum és el nom del segon fàrmac finançat pel Sistema Nacional de Salut (SNS) per a aquelles persones que vulguin deixar de fumar

COLLDEFORN PATROCINI
 

El Sistema Nacional de Salut ha començat a finançar Recigarum, el nou fàrmac per a deixar de fumar. Igual que Todacitan, que va ser llançat al mercat a principis del 2023, el seu principi actiu és la citisiniclina i el tractament té una durada de 25 dies.

Recigarum, aquest és el nom del segon fàrmac finançat pel Sistema Nacional de Salut (SNS) per a aquelles persones que vulguin deixar de fumar. Llançat pel laboratori internacional Adamed, aquest medicament, amb la seva citisiniclina com a principi actiu, requereix un tractament de 25 dies, al final del qual es espera que el pacient hagi deixat definitivament l'hàbit tabàquic. Les característiques són similars a les de Todacitan, el primer fàrmac que va arribar al mercat a principis d'aquest any i que també compta amb el suport financer del Ministeri de Sanitat.

"El tabaquisme és la principal causa de mort. A Espanya, mata 61.326 persones a l'any, el que equival a unes 1.100 morts setmanals", va assenyalar Carlos Andrés Jiménez-Ruiz, especialista en pneumologia, durant la presentació d'aquest nou medicament. L'especialista va recordar que el 33% de la població espanyola, amb edats compreses entre els 15 i els 64 anys, fumava al 2022, amb una alta prevalença entre els joves.

Aquesta nova opció de tractament per a deixar de fumar pot ser una fita important en la lluita contra el tabaquisme. Amb Recigarum i Todacitan, els fumadors tenen a la seva disposició dues eines farmacològiques per superar aquest hàbit nociu. La citisiniclina, que és el principi actiu en ambdós casos, ajuda a reduir els símptomes de la abstinència i els desitjos de nicotina, la substància addictiva del tabac.

El fet que el SNS finança aquests fàrmacs significa que s'ha reconegut la importància de proporcionar assistència mèdica i farmacològica a les persones que volen deixar de fumar, ja que l'addicció al tabac pot ser un repte difícil de superar per moltes persones. Amb Recigarum i Todacitan, hi ha ara una opció addicional i efectiva per a aquells que volen alliberar-se de l'impacte nocívol del tabac a la seva salut.

El pas d'una vida tabaquista a una vida sense tabac pot ser un dels millors regals que una persona es pot fer a sí mateixa, i amb aquests fàrmacs, aquesta fita es troba a l'abast de molts més individus que busquen un canvi positiu en la seva salut i qualitat de vida. El Recigarum ha arribat per oferir una nova esperança als fumadors que volen deixar enrere aquest hàbit que pot ser mortal.

Font: cuidateplus.marca.com/bienestar

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive