Els encarregats de l'assaig.
Els encarregats de l'assaig.

La realitat virtual redueix el dolor i l'ansietat dels pacients de l'UCI, segons un estudi

Els malalts han vist disminuït en un 25% els índexs de dolor i en un 30% els d'angoixa

Un assaig clínic de l'Hospital de Bellvitge ha demostrat que la realitat virtual redueix el dolor i l'ansietat dels pacients de l'UCI. Segons l'estudi, realitzat el 2022, aquests malalts han vist disminuït en un 25% els seus índexs de dolor i en un 30% els d'angoixa gràcies a la utilització d'unes ulleres de realitat virtual. La investigació ha comptat amb un centenar de pacients, a la meitat dels quals se'ls van retirar els drenatges toràcics amb el tractament analgèsic previ i les ulleres de realitat virtual. En els pacients que van utilitzar realitat virtual es va registrar una reducció significativa del dolor, l'ansietat i la tensió arterial mitjana en relació als pacients que no les van utilitzar.

“La prova permet concloure que es tracta d’una eina no farmacològica segura, fàcil d’utilitzar i d’una alta eficàcia”, ha afirmat la investigadora principal de l’estudi, Laia Gascón. Segons ha explicat Gascón, els drenatges es retiren habitualment entre 24 i 48 hores després de la intervenció a través d’un procediment que resulta dolorós i que requereix l’administració d’analgèsics. És durant l’extracció, d’uns 15-20 minuts de durada, que el pacient porta les ulleres posades i veu projectats diferents vídeos immersius.

3cd6a169 37a5 4b5b 8219 7c3713084efb
 

Durant la prova, els nivells de dolor i ansietat es van registrar abans, immediatament després i passats 30 minuts del procediment d'extracció dels drenatges amb avaluacions homologades. L'índex de satisfacció mitjà dels pacients que han utilitzat l'eina immersiva ha estat d'un 8,3 sobre 10.

Els resultats de l'estudi van ser presentats en el darrer congrés de la SEEUIC (Sociedad Española de Enfermería Intensiva y Unidades Coronarias), celebrat el passat mes de juny a Màlaga.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive