L'app, ja disponible per descarregar.
L'app, ja disponible per descarregar.

Radar Covid: com funciona l'app oficial de rastreig de contactes

L'aplicació oficial del Govern espanyol per rastrejar contactes amb Covid-19 es preveu que s'incorpori a totes les comunitats autònomes abans del 15 de setembre.

Radar Covid és l'aplicació oficial del Govern espanyol de cara a poder rastrejar contactes i possibles positius de la malaltia de manera ràpida i senzilla. Preparada per descarregar a Google Play i a l'App Store, i després de proves pilot en diversos indrets, l'aplicació es preveu que estigui totalment funcional abans del 15 de setembre, quan les comunicats autònomes, entre elles Catalunya, l'haurien d'haver incorporat ja als seus sistemes de rastreig. Però, què és aquesta aplicació i com funciona? Detallem els seus usos per a la salut de tots.

L'aplicació serveix per portar un registre amb qui t'has creuat durant el dia, informació que serveix per determinar si hi ha risc de contagi si el mòbil identifica que hem estat a prop d'algú infectat. El sistema funciona amb una API de rastreig creada conjuntament entre Google i Apple, que està afegida automàticament a tots els mòbils perquè les aplicacions oficials ho puguin fer servir.

Què compta aquesta aplicació?

L'API (conjunt de processos i funcions) el que fa és calcular quanta gent s'ha creuat i valora el risc que has tingut de contagi, comptant les persones dels últims 14 dies que hagin estat a menys de dos metres de distància durant més de 15 minuts. El sistema es considera molt eficaç perquè és capaç d'automatitzar els rastrejadors actuals, que truquen per telèfon, sense haver de trucar, naturalment, ni possibilitat d'amagar certes trobades o sortides. El sistema també et permet comunicar que has donat positiu, de manera anònima i permetent que el sistema pugui fer un rasteig de possibles contactes.

Com funciona?

Radar Covid funciona amb connexió Bluetooth, i un cop instal·lada i activa el mòbil genera una clau aleatòria diària generant identificadors nous que canvien cada 15 minuts i que es transmeten entre els mòbils propers. Els codis no tenen informació personal de cap tipus. El codi s'emet diverses vegades, el Radar Cobvid busca altres codis i emmagatzema durant 14 dies la informació. 

Si hi ha una notificació de risc de contagi, ningú pot saber mai quina és la persona amb la que s'ha creuat o qui ha confirmat el contagi, ja que funciona per identificadors personals. Per fer-lo servir, simplement s'ha de baixar l'aplicació i activar el seguiment.

Comentaris (2)

Víctor Fa 1 any
Tindràs que sortir de aquest món si vols ser anònim. Tarjes de comerços, bancs, empreses de subministraments, llum, aigua, gas, seguretat socia, telefons teus o de família que tinguin magatzenada foto teva o d’esdeveniment, videocamares, etc. Impossible fugir si fas vida normal, inclosa aquesta opinió publica que estem donan. El Rastrejador encara que no agradi, sembla l’eina mes eficaç per controlar la possible expansió de contagis, apart del atorament de qualsevol activitat
Josep Fa 1 any
Aixo que no es recullen dades personals no so creu ningu avui dia es un negoci el trafic de dades personals molta proteccio de dades que es ineficaç cualsebol que et truca per telefon te les teves dades ames com que com sempre funcionara em movils dultima generacio i els que tenim android 4.0 o daquesta epoca ja no servira estic ben tranquil

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive