Quirónsalud adquireix el primer robot guiat per patologies de columna de l'Estat
Quirónsalud adquireix el primer robot guiat per patologies de columna de l'Estat

Redacció / AMIC

Quirónsalud adquireix el primer robot guiat per patologies de columna de l'Estat

La plataforma robòtica Mazor X combina eines de planificació per les intervencions quirúrgiques amb tecnologia de millora de les operacions

L'Hospital Quirónsalud de Barcelona és el primer centre sanitari de l'Estat que compta amb una plataforma de guiatge robòtic per a columna. Es tracta de Mazor X, una eina tecnològica que ajuda els professionals a planejar les intervencions quirúrgiques i guia els cirurgians durant les operacions. Segons l'hospital, aquesta nova adquisició permet un "100% de precisió en la col·locació d'implants a la columna vertebral".

El robot adquirit per l'hospital servirà d'ajuda pels doctors en tota mena d'intervencions de columna, tant les percutànies com les més invasives. Mazor X fa aquesta tasca amb una combinació de navegació i instrumentació amb tecnologia robòtica i programari avançat, unes capacitats que asseguren una trajectòria precisa i segura en els procediments quirúrgics d'implant vertebral. Pel que fa a la planificació, la plataforma permet generar imatges tridimensionals de la zona afectada per així preveure les trajectòries de les intervencions segons les necessitats de cada pacient.

D'acord amb les imatges preoperatòries i el programari del robot, que opera mitjançant càmeres de navegació, fan més ràpida i efectiva l'obtenció d'imatges en directe de les zones afectades per guiar els professionals en les intervencions quirúrgiques. Segons el director de l'Institut Clavel de l'Hospital Quirónsalud, Pablo Clavel, Mazor X "permet aconseguir una exactitud que no tenim amb cap altre sistema".

Clavel celebra les noves possibilitats pel que fa a eficiència i seguretat de les intervencions que planteja la nova eina. Segons el doctor, els procediments amb Mazor X són "mínimament invasius, més ràpids i amb menys pèrdua de sang, ja que no s'han de fer ferides tan grans". Això genera, segons Clavel, cirurgies "molt més segures i ràpides".

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive